Minecraft aloittaa uuden sukupolven valloitukset tällä viikolla

Xbox Onen versio Minecraftista on saanut julkaisupäivän. PS4-versionkaan ei pitäisi siintää kaukana tulevaisuudessa.

4.9.2014 16:18

Minecraftin kokeminen uuden sukupolven konsolilla tulee olemaan mahdollista tästä viikosta alkaen. Perjantaina 5. syyskuuta ruotsalainen palikkapeli on tekemässä debyyttinsä Xbox Onella, jolla uudet Minecraft-pelaajat voivat aloittaa kaivuuhommat noin 20 euron hintaan.

Mikäli Minecraft löytyy kuitenkin omistuksesta jo Xbox 360:llä ja hallussa on Xbox Live Gold -tili, voi uuden sukupolven version ostaa myös alennettuun noin viiden euron hintaan. Kaikki aiempaan versioon ostettu lisäsisältö on myös siirrettävissä uuteen versioon, kuten myös Xbox 360:llä luodut maailmatkin.

Toistaiseksi Minecraftin PlayStation 4 -version julkaisupäivästä ei ole varmuutta, vaikkakin sen julkaisu voi tapahtua vielä lähiaikoina. Elokuun lopulla konsolikäännöksistä vastuussa oleva 4J Studios ilmoitti, ettei peli päässyt läpi Sonyn laatutestiä. Luonnollisesti tämän johdosta PS4-versio on vaatinut hieman odotettua enemmän töitä kehittäjiltään.

Saapuessaan jakeluun niin Xbox Onen kuin PlayStation 4:nkin Minecraftit ovat ominaisuuksiltaan kutakuinkin samaa luokkaa. Merkittävin lisä uusissa versioissa on maailmojen koko, jonka on määrä kasvaa aiempaan sukupolveen nähden merkittävästi. Luonnollisesti suurempien tehojen myötä myös asioita, kuten pelien piirtoetäisyyttä, on voitu uusissa versioissa hioa.

Tietysti Minecraft elää edelleen myös pc:llä. Hiljattain se saikin alustalla varsin mittavan päivityksen, joka lisäsi peliin niin jäniksiä, uusia varusteita, vihollisia kuin myös uusia luolastotyyppejäkin. Listan osasta uudistuksista löytää Mojangin kotisivuilta.

Päivitys 4.9. kello 02:10: Minecraftin pitäisi olla nyt Euroopassa saatavilla PS4:lle.

Päivitys 4.9. kello 14:00: Myös PlayStation 3 -version omistajat voivat päivittää PlayStation 4:lle neljän euron hintaan.

Lähde: Xbox Wire

Lisää luettavaa