Millainen mies piileskeleekään naamion takana? Tässä on NieR-pelien erikoislaatuinen ohjaaja Yoko Taro

NieR-sarjan luoja Yoko Taro on kiehtova henkilö ja nyt hänestä on tehty asiaan kuuluvasti lyhyt videodokumentti.

3.4.2017 21:20

NieR: Automata on ollut yksi alkuvuoden erikoisempia pelitapauksia, eikä ihme. Pelin ohjaaja Yoko Taro ei ole pelinkehittäjä siitä tavanomaisimmasta päästä, vaan myös hänen aiemmat pelinsä aina Drakengard-sarjasta ensimmäiseen NieRiin tunnetaan monista mekaanisista ja tarinallisista käänteistään. Oma lukunsa on tietysti myös se, että mies ei erityisemmin tykkää esiintyä julkisuudessa omilla kasvoillaan, vaan pitää päällään mieluummin karmivaa naamiota.

Nyt japanilainen Toco Toco -ohjelma on julkaissut Tarosta kertovan lyhyen dokumenttivideon, joka auttaa tutustumaan mieheen hieman paremmin ihmisenä. Videolla esiin nousee esimerkiksi hänen näkemyksiä peleistä ja niiden kehittämisestä sekä myös se, millaisena työntekijänä tämän kollegat kokevatkaan hänet. Erityisen sympaattinen on myös kohtaus, jossa Taro nappaa moniin suosikkipeleihinsä nimikirjoitukset PlatinumGamesin kehittäjäkaartilta.

Tuore video on nähtävissä ohesta. Video käyttää hyödyksi YouTuben tekstitysominaisuutta, joka joissain tapauksissa täytyy kytkeä erikseen päälle soittimen alalaidasta.

Toco Toco on tehnyt runsaasti vastaavia videoita myös monista muista japanilaisista viihdevaikuttajista aina pelinkehittäjistä monenlaisiin muihin taiteilijoihin. Pelialan edustajien osalta oman jaksonsa ovat saaneet esimerkiksi myös Guilty Gear -monitaituri Daisuke Ishiwatari, Persona -ohjaaja Katsura Hashino, ja Suda51. Kaikkiin Toco Toco -videoihin voi tutustua sarjan YouTube-kanavalla.

Lisää luettavaa