Mikki Hiiri -kauhupeli joutui vaihtamaan nimensä uusnatsiviitteiden vuoksi

Infestation 88:n kehittäjä selittää epäonnista nimivalintaa.

3.1.2024 19:00

Mikki Hiiren ulkoasua hyödyntävä Infestation 88 -kauhutoimintapeli on joutunut vaihtamaan nimensä.

Nightmare Forge Gamesin kehittämä yhteistyöpeli herätti huomiota pian vuodenvaihteen jälkeen julkaistulla trailerillaan. Toimintapeliä nimittäin tähdittää Mikki Hiiri, jonka tekijänoikeudet umpeutuivat Yhdysvalloissa vuodenvaihteessa 75-vuotiaan Steamboat Willie -animaation julkaisupäivään mukaan.

Kohut pelin ympärillä eivät jääneet pelkästään tutun Disney-hahmon ja kauhuteeman yhdistelyyn. Pelin nimeksi on vaihdettu Infestation: Origins kehittäjien saatua palautetta pelin nimessä olleesta luvusta 88. Luku tunnetaan etenkin verkossa käytettynä uusnatsisymbolina, mutta kehittäjien mukaan kyseessä on ollut vain epäonninen sattuma.

Infestation 88 sijoittuu 80-luvulle ja vuosi 1988 valittiin vain sen symmetrisen ulkomuodon vuoksi, studion lausunnossa kerrotaan.

– Valitettavasti emme olleet tietoisia lukuun 88 liitetyistä merkityksistä. Saatuamme asian tietoomme, muutamme pelin nimeksi Infestation: Origins. Pyydämme anteeksi tietämättömyyttämme ja arvostamme, että asia tuotiin tietoomme, jotta voimme korjata sen välittömästi.

Infestation: Originsilla ei ole vielä julkaisupäivää. Pelin julkistuksen yhteydessä sen kerrottiin kuitenkin ilmestyvän vielä tämän vuoden aikana.

Lähde: Eurogamer

Lisää luettavaa