Microsoft pysyy epämääräisenä Xbox Onen käytettyjen pelien toimivuudesta

Huhut Xbox Onen käytetyistä peleistä käyvät kuumana, mutta Microsoft pysyy silti epämääräisenä.

25.5.2013 03:37

Microsoftin viime tiistaina julkistama Xbox One on luonnollisesti ollut yksi viikon suurimpia puheenaiheita. Uuden laitteen ympärillä pyörivää keskustelua on kuitenkin ruokkinut erityisesti hämmennys, sillä varsinkin Xbox Onen käytettyjen pelien politiikasta ei ole saatu suoria tai yhtenäisiä vastauksia edes Microsoftin itsensä suunnalta, mikä on johtanut niin monenlaisiin huhuihin kuin spekulaatioihinkin.

Yhtiön Xbox-äänitorvi Larry ”Major Nelson” Hryb onkin nyt väsännyt viralliseen blogiinsa viestin, jossa hän pyrkii hieman selventämään nykyistä tilannetta. Mies toteaakin viestissään, että käytettyjen pelien myynti on tärkeää niin kuluttajille kuin myös Xboxillekin, miksi Xbox One on myös suunniteltu tukemaan käytettyjä pelejä.

Hryb ei kuitenkaan suostu vielä valaisemaan tarkalleen, onko Xbox One hyödyntämässä käytettyjen pelien suhteen jonkinlaista ylimääräistä kikkaa, kuten huhuttuja aktivointimaksuja. Sen sijaan mies vain toteaa kaikkien netissä liikkuvien raporttien olevan virheellisiä sekä vaillinnaisia, ja että Microsoft on aikeissa jakaa aiheesta lisätietoja myöhemmin.

Pelilehti MCV raportoi perjantaina kuulleensa jälleenmyyjälähteiltään, että Microsoft olisi vaatimassa käytettyjä pelejä myyviä kauppoja olemaan yhteydessä Xbox Oneen liittyvään pilvijärjestelmään ja näin myös allekirjoittamaan muutamia yhtiön sanelemia ehtoja. Tätä kautta jälleenmyyjä pystyisi poistamaan käytettyyn peliin liittyvät tiedot vanhan käyttäjän Xbox Live -tililtä ja näin myydä tuotetta eteenpäin muille. Varsinaisesta uudelleenmyynnistä saatavasta rahasummasta sekä Microsoft että pelin julkaisija ottaisivat huhujen mukaan myös vielä osansa.

Myös pelisivusto Eurogamer raportoi kuulleensa vastaavia tietoja.

Pelisivusto Polygon on puolestaan raportoinut kuulleensa lähteiltään, ettei Microsoft olisi vaatimassa käytettyjen pelien aktivoimisesta maksua ainakaan suoraan kuluttajilta. Jälleenmyyjille napsahtavasta maksusta se ei kuitenkaan varsinaisesti mainitse mitään.

Lisätietoja Microsoftin järjestelmästä kuultaneen kenties kesäkuun E3-messujen aikoihin. Sitä ennen ei voida vielä edes olla varmoja, mitä Microsoftin päässä on asiaan liittyen lopulta löyty vielä edes lukkoon.

Lähde: Major Nelson, Eurogamer, MCV, Polygon

Lisää luettavaa