Microsoft lisää AI-apurinsa peleihin – video näyttää, miten tekoäly neuvoo pelaajaa selviytymään vihollisista

Yhtiö kertoo lisäävänsä ominaisuuden ensin Minecraftiin.

21.5.2024 18:47

Microsoft aikoo sulauttaa Copilot-tekoälynsä osaksi pelejä. Yhtiö kertoi suunnitelmistaan muun muassa tekoälyä käsitelleessä lehdistötilaisuudessaan maanantaina ja sittemmin myös X:ssä.

Microsoftin mukaan tekoälyapuri esimerkiksi vastaa pelaajan puhuen esittämiin kysymyksiin ja reagoi pelin tapahtumiin.

Ensimmäinen Copilotia hyödyntävä peli on Minecraft, johon ominaisuus lisätään yhtiön mukaan ”pian”. Windows Central kertoo, että Microsoft aikoo tuoda tekoälynsä myöhemmin myös muihin peleihin.

Microsoft julkaisi Copilotin X-tilillä kaksi ominaisuutta esittelevää videota.

Videoiden perusteella pelaaja voi esimerkiksi kysyä apua esineiden ja varusteiden valmistamiseen. Tekoäly näyttää tarkistavan, mitä tarvikkeita pelaajalla on laukussaan ja neuvovan sen perusteella kysyjää eteenpäin.

Toisessa videossa tekoäly puolestaan ohjeistaa pelaajaa pakenemaan vihollisilta.

Uutinen jatkuu X-viestien jälkeen.

– Aito persoonallisuus. Vaivatonta kanssakäymistä. Kyky nähdä, mitä me näemme, hekumoi Microsoft AI:n toimitusjohtaja Mustafa Suleyman mahtipontisten mainoslauseidensa kanssa X:ssä.

Windows Centralin mukaan Microsoft vakuutteli maanantain lehdistötilaisuudessaan myös kunnioittavansa ihmisten yksityisyyttä. Tekoälyn keräämä tieto ei päädy käyttäjän oman tietokoneen ulkopuolelle eikä sitä esimerkiksi käytetä tekoälyn kouluttamiseen ilman henkilön suostumusta, Microsoftin kerrotaan luvanneen.

Tekoälyn mahdollisuuksista ja uhkista on väitelty viime vuosina aktiivisesti. Niin myös luonnollisesti pelialalla.

Unityn maaliskuussa julkaiseman raportin mukaan 62 prosenttia kyselytutkimukseen vastanneista pelistudioista hyödyntää tekoälyä jossain vaiheessa pelinkehitystä.

Lue aiheesta lisää:

Lisää luettavaa