Onko tässä pelitekoälyn tulevaisuus? Xboxin uusi teknologia lupaa pelaajan toimiin mukautuvia hahmoja ja tarinoita

Microsoft ja Inworld AI kehittävät tekoälytyökaluja pelien käsikirjoittamiseen ja dynaamisten hahmojen luontiin.

7.11.2023 08:15

Pelinkehittäjät saattavat pian saada apuja kehitystyöhön Microsoftin uusista tekoälyteknologioista.

Xbox ja Inworld AI -yhtiö ovat paljastaneet lyöttäytyneensä yhteen pelinkehitykseen suunniteltujen tekoälyratkaisujen kehittämiseksi. Teknologioiden tarkoituksena on helpottaa pelien kerronnan ja hahmojen tekemiseen liittyvää luovaa työtä sekä tarjota myös mahdollisuuksia uudenlaisten pelien tekemiseen.

Yhtiöiden yhteistyö keskittyy kahteen erilaiseen lähestymistapaan. Ensimmäisessä tarkoituksena on työstää pelisuunnittelussa käytettäviä tekoälytyökaluja, joiden avulla kehittäjät voivat luoda yksityiskohtaisia käsikirjoituksia, keskusteluja ja tehtäviä pelejään varten. Toisessa taas pyritään luomaan tekoälyhahmoteknologiaa, jonka avulla peleihin voidaan luoda dynaamisesti rakennettuja tarinoita ja hahmoja.

Inworld AI:n julkaiseman kuvauksen mukaan teknologia mahdollistaisi siirtymän tiukasti käsikirjoitetuista peleistä dynaamisiin järjestelmiin, jotka mukautuisivat pelaajan toimien ja valintojen mukaan reaaliajassa. Useita tekoälymalleja käyttävän teknologian avulla hahmojen kuvataan reagoivan pelaajan tekemisiin dialogin lisäksi myös eleillä ja toimillaan.

Uudet teknologiat eivät näillä näkymin jää pelkästään Xbox-pelaajien iloksi. Yhtiöiden mukaan työkalujen on määrä tulla kaikenkokoisten kehittäjien saataville kaikilla alustoilla.

Lähde: Inworld AI

Lisää luettavaa