Microsoft on sulkemassa televisio-ohjelmiin erikoistuneen Xbox Entertainment Studiosin. Sulkeutumispäätös tuli ilmi, kun Microsoftin Xbox-osaston työntekijöille suunnattu sisäinen sähköposti löysi tiensä julkisuuteen.

Sähköpostin mukaan sulkeminen on osa Microsoftin pyrkimyksiä virtaviivaistaa koko Xbox-osaston toimintaa. Entertainment Studios työllisti noin 200 henkeä.

Xbox Entertainment Studiosin sulkeutuminen on osin jopa yllättävä veto Microsoftilta, sillä yhtiö on puhunut innokkaasti tv-ohjelmasuunnitelmistaan erityisesti viimeisen vuoden ajan. Ensimmäinen Entertainment Studiosin luomus, katujalkapalloiluun keskittynyt Every Street United, debytoi sekin vasta kesäkuussa.

Aivan silmänräpäyksessä Entertainment Studios ei toki katoa maan päältä. Tarkoituksena Microsoftilla on saattaa loppuun monet sillä tällä hetkellä työn alla olevat projektit, joihin lukeutuu niin dokumenttisarja Signal to Noise sekä Halo-televisiosarjat, kuten Halo: Nightfall.

Entertainment Studiosin sulkeutuminen ei tarkoita myöskään loppua Xboxien viihdesovelluksille.

Ilmoitus Xbox Entertainment Studiosin sulkeutumisesta on tullut julki sen jälkeen, kun Microsoft ilmoitti aiemmin torstaina suunnittelevansa noin 18 000 hengen irtisanomista. Irtisanomisista noin 12 500 koskee Nokian parissa työskennelleitä henkilöitä.

Lähde: Recode, The Verge

Lisää luettavaa