Microsoft keskeyttää tuotteidensa myynnin Venäjällä – PlayStation-uutuus Gran Turismo 7 näyttää sekin skipanneen maan

Sonyn raportoidaan jättäneen samalla Gran Turismo 7:n julkaisun väliin Venäjällä. Muun muassa Supercell ja The Pokémon Company ovat puolestaan ilmoittaneet lahjoituksistaan humanitaarista apua tarjoaville järjestestöille.

4.3.2022 17:09

Ohjelmistojätti Microsoft lopettaa toistaiseksi uusien tuotteiden myynnin Venäjällä Ukrainan sodan johdosta.

Asiasta ilmoitettiin Microsoftin tuoreessa blogikirjoituksessa, jossa se kertoo työskentelevänsä myös läheisesti niin Yhdysvaltojen, Euroopan unionin kuin Iso-Britannian hallitusten kanssa pysäyttäen monia muitakin liiketoimintansa osa-alueita Venäjällä maahan kohdistuneiden pakotteiden mukaisesti. Yhtiöstä kerrotaan lisäksi, että se jatkaa Ukrainan kyberturvallisuusviranomaisten avustamista puolustautumaan venäläisiltä hyökkäyksiltä.

– Muun maailman tavoin olemme järkyttyneitä, vihaisia ja suruissamme Ukrainassa käytävästä sodasta ilmenneistä kuvista ja uutisista. Tuomitsemme Venäjän perusteettoman, provosoimattoman ja laittoman hyökkäyksen, Microsoft-puheenjohtaja Brad Smith kirjoittaa blogissa.

Tarkempaa aikataulua myyntien keskeyttämiselle ei ole annettu.

Eilen torstaina puolalaispelitalot CD Projekt ja Bloober Team ilmaisivat, että ne lopettavat peliensä myymisen toistaiseksi Venäjällä ja Valko-Venäjällä Ukrainan sodan johdosta.

Eurogamer-sivusto on raportoinut lisäksi nyt perjantaina, että Sony on jättänyt tänään kaikessa hiljaisuudessaan uutuusajopeli Gran Turismo 7:n julkaisematta Venäjällä. Mitään virallista kommenttia asiasta ei ole saatu, mutta Eurogamerin lähteiden mukaan päätös oltaisiin tehty viime hetkellä eilen illalla.

Kasvavissa määrin erilaiset pelitalot ovat ilmoittaneet lahjoituksista, jotka auttavat tarjoamaan humanitaarista apua Ukrainassa. Tällaisia tempauksia ovat olleet mukana tekemässä edellä mainitun CD Projektin ohella esimerkiksi kotimainen Supercell, The Pokémon Company ja 11 bit studios,

Lähde: Microsoft, Eurogamer

Lisää luettavaa