Microsoft jatkaa pelipuolensa siistimistä – pelinkehityspeli Project Spark kohtaa nyt loppunsa

Project Sparkin aika on tullut päätökseen. Peliä ei enää jaeta virallisesti uusille käyttäjille, minkä lisäksi sen palvelimet suljetaan kesällä.

14.5.2016 04:15

Microsoftin pelinkehityspeli Project Spark on päätetty lopettaa. Pelin virallisilla kotisivuilla kerrotaan, ettei Project Spark ole enää perjantain jälkeen virallisesti ladattavissa Xbox Onelle tai Windows 10 -koneille, minkä lisäksi sen varsinaiset palvelimet suljetaan 12. elokuuta.

– Tämä oli tiimillemme erittäin haastava päätös, jota emme ottaneet kevyesti. Kun Project Spark siirtyi pois aktiivisesta kehityksestä viime syksynä, monet tiimistämme siirtyivät työskentelemään muihin Microsoft Studiosin projekteihin. Vaikka tämä on tarkoittanut sitä, ettei Microsoftilla ole jouduttu tekemään irtisanomisia, tarkoittaa se myös sitä, ettei Project Sparkin pitäminen pystyssä merkityksellisillä päivityksillä ole ollut enää mahdollista, miksi olemme nyt päätyneet tähän haastavaan päätökseen, Project Sparkin yhteisövastaava Thomas Gratz kertoo.

Project Sparkin palvelimien sulkeutuessa pelin ladanneilla on periaatteessa vielä mahdollisuus jatkaa sovelluksen käyttöä. He eivät voi enää kuitenkaan ladata verkosta muiden luomuksia tai lisätä sinne omia tuotoksiaan. Jos jotain Project Sparkilla luotua haluaa siis vielä kokeilla, täytyy se ladata itselleen talteen vielä palvelimien ollessa toiminnassa. 

Microsoft on luvannut tarjoavansa hyvityksiä kaikille heille, jotka päätyivät aikoinaan ostamaan Project Sparkin oikealla rahalla, kun moista mahdollisuutta vielä tarjoiltiin. Tämän ei pitäisi vaatia minkäänlaisia toimenpiteitä käyttäjiltä itseltään, vaan heidän Microsoft-tileilleen pitäisi automaattisesti ilmaantua virtuaalivaluuttaa, joka on käytettävissä sekä Xbox- että Windows-latauskaupoissa.

Debyyttinsä Project Spark teki vuonna 2014. Pelin tarkoituksena oli tarjota yksinkertaisia työkaluja omien pelien luomiseen, mitä Microsoft tuki myymällä tuotokseensa myös erilaisia sisältöpaketteja. Viime syksyllä kaikesta sen sisällöstä tehtiin lopulta tosin ilmaista.

Aiemmin alkuvuodesta Microsoft lakkautti myös Fable Legends -pelin kehityksen ja sulki samalla myös sekä peliä kehittäneen Lionhead Studiosin että myös tanskalaisen Press Play -pelitalon.

Lähde: Project Spark (kotisivu)

Lisää luettavaa