Microsoft ei kaavaile Bethesda-peleistä Xbox-yksinoikeuksia, mutta haluaa ne ”ensin tai parempana” alustoilleen

Microsoft haluaa Bethesda-pelien olevan ensimmäisenä tai parhaita Xboxilla.

17.11.2020 09:08

Microsoft on antanut lisää vihiä suunnitelmistaan ostamiensa pelistudioiden varalle.

Mm. Bethesdan ja joukon muita pelistudioita Zenimax Media -kaupassa hankkinut Microsoft on kertonut, ettei se suunnittele pelien julkaisemista yksinoikeudella Xbox-alustoille. Xbox-talousjohtaja Tim Stuartin mukaan pelien myymistä Sonyn ja Nintendon alustoilla jatketaan edelleen, mutta malliin suunnitellaan muutoksia tulevaisuudessa.

– Jatkamme Bethesda-pelien myymistä alustoilla, joilla ne ovat tänäkin päivänä, ja määrittelemme miltä se näyttää ja miten se muuttuu ajan mittaan, Stuart kommentoi Jefferies Interactive Entertainment -konferenssissa.

– En tee paljastuksia yksinoikeudesta tai mitään sellaista, mutta malli tulee muuttumaan,

Stuartin mukaan suunnitelmissa ei kuitenkaan ole suoranaista Xbox-yksinoikeutta, vaan Microsoft haluaa pelien olevan parhaimmillaan alustoillaan. Tämä voi tarkoittaa esimerkiksi aikaan sidottuja yksinoikeusjulkaisuja tai muita keinoja erottua edukseen kilpailevista alustoista. Stuartin mukaan 7,5 miljardin dollarin Zenimax Media -kaupassa saatavalla sisällöllä pyritään myös ruokkimaan Xbox Game Passin tilaajamääriä.

Stuartin puheet ovat linjassa Microsoftin aiempien lausuntojen kanssa. Xbox-pomo Phil Spencer kommentoi Zenimax-kaupan jälkimainingeissa, ettei Microsoftin tarkoituksena ole pelien vieminen pois muilta alustoilta. Spencerin mukaan kauppa olisi joka tapauksessa kannattava, vaikka pelit julkaistaisiinkin vain Xbox-alustoille. 

Lähde: Eurogamer

Lisää luettavaa