Metro-, Dead Island- ja Saints Row -sarjojen julkaisija myytiin yllättäen miljoonakaupoilla Ruotsiin

THQ Nordic on tehnyt taas peliliikkeitä, sillä hiljalleen kasvava yhtiö on ostanut nyt Deep Silveriä hallitsevan Koch Median.

14.2.2018 15:46

Saksalainen mediayhtiö Koch Media on siirtynyt yllättäen THQ Nordicin omistukseen. Yhtiöt ilmoittivat THQ:n omistavan jatkossa sata prosenttia Koch Median osakepääomasta, mihin se pääsi käsiksi arvoltaan 121 miljoonan euron kaupoilla.

Koch Media on vuosien varrella vaikuttanut monilla eri viihdealoilla, eivätkä varsinkaan pelit ole sille tuntematon bisnes. Yhtiön pelijaostoa edustaa vuodesta 2002 asti toiminut Deep Silver, joka hallitsee sellaisia maineikkaita sarjoja kuin Metro, Saints Row ja Dead Island. Deep Silver on toiminut Euroopassa myös esimerkiksi Atlusin pelien, kuten Persona 5:n, julkaisijana.

THQ Nordic on vuorostaan noussut julkisuuteen hitaasti vasta muutaman vuoden aikana. Alkujaan Nordic Gamesina tunnettu yhtiö otti ensimmäisen isomman askeleen monien tietoisuuteen vuonna 2013, kun se haali haltuunsa ison osan edesmenneen THQ-pelitalon konkurssipesästä. Esimerkiksi Darksiders-sarja on kuulunut sille viimeiset vuodet.

Kaupoista huolimatta THQ Nordicin peliosasto ja Koch Media eivät tule varsinaisesti sulautumaan yhteen. Kummankin yhtiön on määrä toimia irrallaan toisistaan jatkossakin ja vieläpä vanhoilla tutuilla nimillä. Muuttuva tekijä on lähinnä se, että molemmat yhtiöistä toimivat nyt Ruotsiin listatun THQ Nordic AB -emoyhtiön alla. Näillä näkymin kyseisen emoyhtiön nimi on muuttumassa vielä kauppojen myötä.

Lähde: Koch Media, THQ Nordic

Lisää luettavaa