Hideo Kojiman mieli tuntuu muuttuvan haastattelusta toiseen.

Jeux Videon kysyessä hänen tulevista peliprojekteistaan, ja erityisesti kauan huhutusta anime/sci-fi/toimintapeli Zone of the Enders 3:sta, oli vastaus ZoE-faneille varsin positiivinen. Kojima valitteli Kojima Productionsin henkilöstöresurssien vähyyttä syynä pelin lykkääntymisiin, mutta samalla lupaa Metal Gear Solid: Risingin jälkeen ”katsovansa vakavasti Zone of the Endersin suuntaan”.

Pelaajaankin kirjoittanut Anoop Gantayat taas raportoi Japanista, että Kojiman lausunnot tuoreimmassa Famitsu-lehdessä menevät täysin toiseen suuntaan. Famitsulle Kojima kertoo seuraavan pelinsä olevan joko Metal Gear Solid 5 tai sitten täysin uusi peli. ”Minulla on vain nämä kaksi vaihtoehtoa”, mies kertoo yksiselitteisesti. Kojima on toistuvasti uhannut jättää MGS-sarjan muiden harteille, mutta on kuitenkin joka kerta osallistunut pelien tekoon. Kokonaan uusi peli olisi siis merkittävä poikkeus sääntöön, mutta ilmeisesti ainakaan Zone of the Enders 3 ei mahdu tähän yhtälöön.

Olipa tuleva projekti mikä tahansa, Kojima kertoo Famitsulle ettei valmistuminen voi ainakaan kolmea vuotta kestää. Myös pelikoneet joille peliä kaavaillaan ovat vielä salaisuus.

Lisää luettavaa