Massiivinen Pokémon GO -päivitys odottaa – tasokaton nostoa, uusia hirviöitä ja muuta luvassa!

Nelivuotias mobiilipeli porsukuttaa uuteen vuoteen uusissa merkeissä.

18.11.2020 16:24

Neljän vuoden ikään yltänyt Pokémon GO valmistautuu laajenemaan isosti ensi viikosta marraskuun 30. päivästä alkaen. Tämä tapahtuu niin sanotulla Go Beyond -päivityksellä, joka tuo mukanaan niin uutta sisältöä kuin uusittuja järjestelmiä.

Saatavilla olevien taskuhirviöiden osalta päivitys tarkoittaa, että Pokémon X– ja Y-peleistä tutun Kalos-alueen pokémonit tekivät mobiiliseikkailussa debyyttinsä. Näitä edustavat muun muassa sellaiset tapaukset kuin Fennekin, Froakie jar Chespin, joten hirviömäärä kasvaa vähitellen jo noin 700 kappaleen suuruiseksi.

Muilta osin odotettavissa on uusi kausipohjainen rakenne, jolla on vaikutusta niin villien pokémonien lyötymiseen kuin megahirviöidenkin ilmestymiseen ja voimakkuuteen. Kolmen kuukauden välein vaihtuvat kaudet tuovat mukanaan myös teemoitettuja erikoistapahtumia ja myös kilpailullisen GO Battle Leaguen edistyminen sidotaan osaksi niiden aikataulua sen saadessa samalla lisää rank-tasoja sisuksiinsa.

Ensimmäinen kausi starttaa joulukuun alussa ja se kantaa nimeä Season of Celebration. Pohjoisella pallonpuoliskolla se tarkoittaa talviaiheisten pokémonien laajamittaista näkymistä luonnossa, kun taas etelässä edetään tietysti kesäteemalla.

Oman muutoksensa kokevat myös pelin tasot, joiden katto kohoaa ensimmäistä kertaa Pokémon GOn historiassa. Uusi raja tulee vastaan levelillä 50, mihin pääseminen ei tapahtu pelkillä kokemuspisteiden keruulla. Tasoja noustaan suorittamalla nimittäin niille keskeisiä tutkimushaasteita, jotka voivat vaatia esimerkiksi taistelemista kuin oman kumppanipokémonin huolenpitoa.

 

Tasovaatimuksia voi silmäillä Pokémon GOn tiedostusivulla.

Mikäli tason 40 ehtii saada ennen vuoden päätöstä, saa itselleen haltuunsa Legacy 40 Trainer -tittelin ja mahdollisuuden napata haltuunsa Gyarados-pipon. Hankkeen pitäisi olla hieman helpompaa kuin aiemmin sillä, sillä kokemuspisteitä on määrä kertya jatkossa huomattavasti nopeampaa tahtia.

Tasokaton nousu tuo mukanaan myös muun muassa mahdollisuuden tehostaa hirviöidensä CP-arvoa aina vain korkeammalle. Tässä apua tarjoavat uudet Candy XL -esineet, joita on mahdollista netota niin pyydystämisen kautta kuin yhdistelemällä muita karamellejä keskenään.

Niantic kovasti myös kiusoittelee lisäksi, että niin Adventure Sync-, Buddy Adventure-, Field Research-, Gifts- kuin pyydystysjärjestelmiin on luvassa vielä myös omia viilauksiaan suurpäivityksen myötä. Lisää näistä on määrä kuulla

Lähde: Pokémon GO

Lisää luettavaa