Viimeinen viikko ennen uusia konsoleita on takana ja se toi mukanaan vihdoin varmistuksen muun muassa odoteltulla Mass Effect -remasterointipaketille. Puheeksi nousivat myös muun muassa ajopelikehittäjä Codemastersin potentiaalinen tulevaisuus, Nintendon viimeisimmät menestystarinat ja Half-Life-tontun edessä oleva avaruusmatka.

Näistä ja monista muista aiheista voi lueskella lisää oheisesta viikon suurimpia uutisia koostavasta listauksestamme.


Mass Effect Legendary Edition on nyt virallista! Kokonaan uusi Mass Effect myös työn alla veteraanitiimillä

Pitkä huhujen sarja on saatu vihdoin päätökseen, sillä BioWare on vahvistanut virallisesti Mass Effect Legendary Collectionin. Kolme ensimmäistä Mass Effect -yksinpeliä remasteroitava paketti tuodaan keväällä PlayStation 4:lle, Xbox Onelle sekä pc:lle lisäsisältöineen kaikkineen.

Lue koko uutinen

Siistiä, pääsee pelaan vielä sen kolmannen osan, jäi PS3:n aikaan tarina kesken, varsinkin kun kakkos osa meni vähän pipariksi, sen viimeisen tiimiläisen kanssa. -Chadu

Toivon mukaan ykkönen hyötyy eniten visuaalisista päivityksistä. -Andzerx


PlayStation 5:lle uusittu Demon’s Souls esittäytyy taas – tässä 12 minuuttia täyttä Souls-toimintaa

Tuore 12-minuuttinen video on saapunut tarjoamaan aina vain laajemman katsauksen PlayStation 5:lle suuntaavasta Demon’s Soulsin uusioversiosta. Videolla Sony Worldwide Studiosin Gavin Moore saattaa katsojat läpi muun muassa pelin muutamien alkuhetkien, jotka esittelevät nopeasti niin hahmonluontia, keskusaluetta kuin ensimmäisen varsinaisen pelialueen tarjontaa.

Lue koko uutinen

Silmään laittoi heti armori jota käyttää, ei todellakaan ole heti käytössä Mutta hyvältä näyttää onneksi on pidetty ne alkuperäisen pelin tasot eikä alettu ihan liikaa kikkailemaan. -HumppaLeka

Vau, näyttää samalta kuin kullatuissa muistoissa! -mantelirapu


Seuraava Battlefield julkaistaan ensi vuonna – EA lupaa ennennäkemätöntä mittakaavaa

EA on paljastanut seuraavan Battlefield-pelin saapuvan ensi vuonna.  Yhtiön tuloskatsauksessa esiintynyt toimitusjohtaja Andrew Wilson kertoi DICE-studion työstävän uutta Battlefield-peliä julkaistavaksi ensi vuoden joulunalusmarkkinoille ja että luvassa olisi räiskintätoimintaa ennennäkemättömässä mittakaavassa.

Lue koko uutinen

Eniten kritiikkiä BFV:n suuntaan tuotti kuitenkin Patrick Söderlund, joka kiven kovaan väitti Bäfä V:n olevan uskollinen historialle, vaikka sen sisältö oli ilmiselvästi höpöhöpöä. Ei estänyt Söderlundin silti haukkumasta kriittisiä bäfä-faneja pystyyn, mikä varmaan johti myöhemmin Söderlundin lähtöön EA:ltä. -Haerski

Vaikka vitosesta todella paska maku suussa nii silti toivon että onnistuvat seuraavan BFn kanssa vaikken sitä uskokkaan. -Kribmeister


GTA- ja formulakehittäjät samaan perheeseen? Take-Two tähyilee autopelikehittäjä Codemastersin hankintaa

Rockstar Gamesin ja 2K:n emoyhtiö Take-Two tähyilee mahdollisuutta hankkia brittipelitalo Codemastersin. Sekä Take-Two että F1– ja Dirt-peleistään tunnettu kehittäjä ovat vahvistaneet neuvottelut, joiden perusteella kauppojen hinnaksi voisi muodostua kokonaisuudessaan 739,2 miljoonaa puntaa eli noin 818,5 miljoonaa euroa.

Lue koko uutinen


Nintendo Switchin myynnit lähentelevät 70 miljoonaa – rajattu Super Mario -kokoelma kelpaa sekin

Nintendo on päivittänyt jälleen myyntilukutietojaan osana viimeisintä talousraporttiaan. Tiedossa nyt on varsinkin, että Switch-konsolia on kaupiteltu maailmalla syyskuun loppuun mennessä 68,3 miljoonaa kappaletta eli reilut 6 miljoonaa kappaletta lisää sitten viime kesäkuun lopun.

Lue koko uutinen

Melkein 30 miljoonaa Mario Kart 8 deluxea on aika hyvät myynnit Wii U portille. -jjl89  

Toi Mario kokoelma oli kyllä rimanalitus. Olisivat edes tehneet sen kunnolla ja laittaneet mukaan orginaalit, jos joku niitä kaipaa. Toivottavasti tästä lähdetään ylöspäin. Mutta jos kokoelma on nyt jo myynyt hyvin, niin pelkään, ettei painetta ole parantaa laatua. -Paladin777


No nyt on totista puuhaa – peli-ilmiö Among Us kääntyi näyttäväksi fanielokuvaksi

Among Us on ottanut pelimaailmaa voimalla haltuunsa viimeisten kuukausien aikana, joten tietysti pelaajat ovat intoutunet luomaan myös siihen pohjautuvaa fanitaidetta. Yksi viimeisin tällainen on ollut Among Us -lyhytelokuva, jossa tavanomaisesti melko sympaattisen näköinen murhaneuvottelupeli saa totisemman ilmeen.

Lue koko uutinen


Epätoivoisen fanin tuskanhuuto tuli kuulluksi: Door Kickers 2 potki tiensä Steamiin

Fanejaan pitkällä odottelulla kiusannut Door Kickers -sarja on jatkanut vihdoin ja viimein taas Steamissa. Sarjan uusin osa Door Kickers 2: Task Force North varhaisjulkaistiin palvelussa tällä viikolla ilman melkein minkäälaista varoitusta 19 euron hintaan. Tapahtumaa edelsi yhden fanin hupaisan osuva tuskanhuuto.

Lue koko uutinen

Ajoitus 10/10. Varmaan aikoivat julkaista yllätyksenä, mutta fanin pyyntö ajoittui niin täydellisesti, että käyttivät tilaisuuden hyväksi ja saivat aikaiseksi mainion vitsin. -Brutal1ty

Tätä onkin odotettu. Ostoon meni. -Kadoogan


Bethesda-pomo: Starfieldin ja The Elder Scrolls VI:n pelimoottori ottaa valtavan teknisen loikan

Bethesda-pomo Todd Howard on kertonut Develop: Brighton -konferenssissa Starfieldin ottavan teknisesti isoja harppauksia studion aiemmista peleistä. Howard vertasi Starfieldin pelimoottoriuudistuksia suuremmiksi kuin erot vuoden 2002 The Elder Scrolls III: Morrowindin ja vuonna 2006 julkaistun The Elder Scrolls IV: Oblivionin välillä.

Lue koko uutinen

Toisin sanoen käytettävä pelimoottori päivitetään viimeinkin nykystandardien tasolle. -PSPiraatti

Pessimisti ei pety. Mutta uskon että sieltä ihan hyvät tekeleet tulee. Skyrim ja Fallout 4 olivat hyviä pelejä. -Nobo


Valven perustaja Gabe Newell laukaisee puutarhatontun avaruuteen

Pelijätti Valven perustaja Gabe Newell on laukaisemassa puutarhatontun avaruuteen. Titaanista 3D-tulostettu 15 senttimetriä korkea Gnome Chompski -puutarhatonttu laukaistaan avaruuteen seuraavan Electron-kantoraketin kanssa.

Lue koko uutinen

Sama tonttu ja samantyylinen saavutus löytyy myös Half-Life Alyxista. Hauska PR-temppu Valvelta. -Refloni

Pitänee laittaa päivämäärä muistiin ja seurata miten Taavi lentää. -Stan


Nämä pelit saapuivat tällä viikolla – Apex Legendsin uusi valtakunta ja Dirt-kaahailun mutaisat jatkot

Uuden sukupolven konsolit siintävät jo aivan nurkan takana, miksi tällä viikolla otettiinkin vielä hieman löysemmin. Kaahailemaan päästíin toki Dirt 5:n merkeissä ja Apex Legends laajeni sekin taas uusiin valtakuntiin. Muutamat muut isommat nimet antoivat odottaa itseään kuitenkin suosiolla ensi viikkoon.

Lue koko uutinen


Viikon aikana kerrottuja julkaisupäiviä

Lisää luettavaa