Luotihelvettien suurnimi Cave aloittaa Steam-valloituksensa ensi viikolla

Shmup-genren pelejä joukolla tehtailleen Caven on marraskuussa aika astua Steamin reviirille.

27.10.2015 00:55

Intensiivisistä räiskintäpeleistään tunnettu japanilaispelitalo Cave on ujuttamassa ensi viikolla varpaitaan ensimmäistä kertaa Steamin puolelle. Marraskuun 5. päivä suositusta latauspalvelusta voi käydä nappaamassa itselleen Mushihimesaman, jonka alkuperäisestä kolikkohallijulkaisusta onkin tullut hiljattain kuluneeksi jo 11 vuotta.

Tämä on ensimmäinen kerta, kun peli tuodaan saataville pc:lle. Aiemmin se on ollut pelattavissa vain japanilaisissa kolikkopelihalleissa, PlayStation 2:lla, Xbox 360:llä ja iOS-laitteilla. Sen useista eri versioista myös vain iOS-versio on tuotu aiemmin länteen. Pelin Steam-versio pitää sisällään kolme pääpelitilaa sekä joukon erilaisia vaikeustasoja, minkä lisäksi siihen on lupailtu myös lisäsisältöä ainakin pelin remiksatun 1.5-version muodossa.

Mushihimesaman Steam-julkaisusta on vastaamassa peliyhtiö Degica. Yhtiö ei ole aikeissa jättää peliä ainoaksi Steam-käännöksen saavaksi Cave-nimikkeeksi, vaan parhaillaankin osoitteessa caveshmups.com yhtiö jo kiusoittelee, että lisää julkistuksia olisi luvassa lähitulevaisuudessa.

Mushihimesaman lisäksi Cave tunnetaan muun muassa myös peleistä, kuten DonPachi, Deathsmiles ja Akai Katana. Sen tuotoksista vain varsin harvat ja valitut ovat saaneet koskaan virallista länsijulkaisua.

Lähde: Steam

Lisää luettavaa