Lukijat ovat puhuneet: PS5:n sekä Xbox Series X/S:n julkaisutiedot ovat selvillä – nämä menevät hankintaan

Viime viikon kyselyn tulokset ovat selvillä. Näin lukijat aikovat loikata uuteen konsolisukupolveen.

29.9.2020 12:40

Pelaaja.fin viime viikon kysymyksen kyselytulokset ovat viimein selvillä. Kuluneen viikon aikana lukijoilta udeltiin PlayStation 5:n ja uuden sukupolven Xbox-konsolien julkaistietojen varmistumisen innoittamana mikä konsoli tai konsolikombo menee hankintaan.

Mikäli faktat aiheen tiimoilta ovat hukassa, itseään voi sivistää seuraavin uutisin.

Kyselyyn kertyi lopulta huimat 1387 vastausta, joissa halutuimmaksi konsoliksi nousi kiistatta PlayStation 5:n perusmalli. Vastaajista yhteensä 47 prosenttia ilmoitti hankkivansa Sonyn mustavalkoisen tornin levysasemallisen version, minkä lisäksi 6 prosenttia vastaajista ilmoitti hankkivansa sekä Ps5:n perusmallin että Xbox Series X:n. Yksi prosentti vastaajista on merkinnyt hankintalistalleen sekä PS5:n perusmallin että Xbox Series S:n.

– PS5 ehdottomasti. Levyasemallinen versio. Paikallinen peliliike soitti tänään ja varmisti, että saan konsolin julkaisupäivänä, iloitsi Kornholic avoimissa kommenteissa.

– PS5 levyasemalla, vaikkei näistä olisikaan tehokkain. Sonyn yksinoikeudet on itselle se kovin juttu ja tietty rakas peliporukka, jotka myös pelaa pleikkarilla. Jos olisi tarve, voisin ostaa myös xboxin, mutta saan samat mielenkiintoiset pelit pelattua myös pleikalla, totesi Raissi.

– PS5 menee hankintaan, kunhan julkaisun jälkeen saatavuus paranee ja hinnat valuvat kohti suositushintoja. Toivottavasti on merkittävästi hiljaisempi kuin nykyinen PS4 Pro. Xbox Series X sitten jossain vaiheessa vielä korvaamaan One X. Mitään erityistä kiirettä ei ole, ktorni tuumaili.

Myös Xbox Series X kiinnostaa. Microsoftin konsoleista tehokkaampi on menossa hankintaan 17 prosentilla vastaajista, minkä lisäksi – kuten edellä mainittua – kuusi prosenttia aikoo hankkia laitteen PS5:n rinnalle. Yksi prosentti ilmoitti X:n menevän hankintaan yhdessä PS5 Digital Editionin kanssa.

– Series X tulee hankittua. Pleikkaria en ole omistanut kakkosen jälkeen enkä näe syytä muuttaa asiaa, jjl89 kertoi.

– Vastasin Series x (ei levyasematonta) koska itsellä Xbox, X360, Xbox One. Tässä syytä kylliksi itselle, en enää ole PS-leirissä surkean PS2:n takia. Mutta en väitä että eikö PS olisi hyvä, itselle sellaista ei enää tule, Billet kirjoitti.

Kiinnostus konsoleiden halvempiin ja täysin digitaalisiin versioihin on selkeästi matalampaa, kun taas huomattavat 19 prosenttia vastaajista ei suunnittele hankkivansa tulevista konsoleista ainoatakaan.

Tarkemmat vastausjakaumat voi katsastaa ohesta ja lisää lukijakommentteja voi katsastaa alkuperäisestä kyselyuutisesta.

PS5:n sekä Xbox Series X/S:n julkaisutiedot ovat selvillä! Mikä menee hankintaan?

PlayStation 5 47 %
 
PlayStation 5 Digital Edition 8 %
 
Xbox Series X 17 %
 
Xbox Series S 1 %
 
PS5 ja Xbox Series X 6 %
 
PS5 Digital Edition ja Xbox Series X 1 %
 
PS5 ja Xbox Series S 1 %
 
PS5 Digital Edition ja Xbox Series S 0 %
 
Ei mikään 19 %
 
Ääniä yhteensä: 1387

Lisää luettavaa