Lukijat ovat puhuneet: Nintendo palasi E3-messujen kuninkaaksi

Pelaaja.fin viikon kysymyksessä metsästettiin tämän vuoden E3-messujen voittajaa. Tässä tarkemmat tulokset.

24.6.2019 13:07

E3 2019 -messut tulivat ja menivät, ja nyt on jälkipyykin aika. Pelaaja.fi -sivuston lukijat väänsivätkin koko viime viikon ajan kättä siitä, kenen pelijulkaisijan E3-lähetys uutispaukkuineen lopulta veti pisimmän korren. Äänestysinto oli viime vuotta astetta vaisumpi, mutta silti huomattavat 711 vastaajaa halusi antaa äänensä omalle E3-kuninkaalleen.

Ääniharvaksi nousi tänä vuonna Nintendon E3 Direct -lähetys 39 prosentin äänipotillaan. Lähetyksen aikana paljastettiin lukuisia yllätyksiä Switch-kansalle, joista kaikista voi lukea tarkemmin lisää täältä.

– Nintendo oli oikeastaan ainoa joka osasi edes jotenkin yllättää ja joka selkeästi onnistui kohdeyleisönsä mielyttämisessä, perusteli muun muassa Balnazzard.

Uuden Xbox-konsolin kiusoittelusta huolimatta Microsoft jäi lopulta toiseksi 32 prosentin äänisaaliilla, ja kolmannelle sijalle nousi Square Enix  13 prosentilla. Hännän päähän jäi tänäkin vuonna EA vain kolmen prosentin kannatuksella.

Nintendo valittiin Pelaajan äänestyksessä E3:n kuninkaaksi edellisen kerran toissavuonna, mutta haali viime vuoden messuesityksellään vain kahdeksan prosentin kannatuksen. Viime vuoden ääniharava Sony ei tänä vuonna osallistunut lainkaan messuille omalla PlayStation-lehdistötilaisuudellaan.

Minkä pelijulkaisijan E3-lähetys veti pisimmän korren tänä vuonna?

EA 3 %
 
Microsoft 32 %
 
Bethesda 5 %
 
Ubisoft 8 %
 
Square Enix 13 %
 
Nintendo 39 %
 

 

Lisää luettavaa