Videopelit ovat tehneet joukkorahoitushistoriaa lähiaikoina useammalla saralla, ja ennätysnimikkeiden menestystä tavoittelevia tuoreita projekteja pulpahtelee verkon rahoituspalveluihin lähes päivittäin. Viime viikolla tiedustelimme Pelaajalehti.comin lukijoilta, ovatko he tahoillaan tukeneet pelejä niiden kehitysvaiheessa.

Viime viikon kysymys kuului seuraavasti:

Oletko koskaan osallistunut pelien joukkorahoitukseen?

1. En (62%)
2. Kyllä (23%)
3. En vielä, mutta etsin sitä oikeaa (15%)

Lukijamme osoittautuivat ehkä odotettua pihimmiksi: ylivoimainen 63 prosentin enemmistö kertoi jättäneensä joukkorahoituskampanjat omaan arvoonsa tähän mennessä. Kommenttiosiossa pääsyylliseksi paljastui epävarmuuden tunne, joka keskeneräisestä tuotteesta maksaneita vaikuttaa usein piinaavan.

Alle neljäsosa kyselyyn vastanneista kertoi tukeneensa ainakin yhtä peliprojektia, mutta heidän ohellaan noin viitisentoista prosenttia vaikuttaisi suhtautuvan joukkorahoitukseen avoimin mielin – se oikea ei vain ole vielä tullut vastaan.

Lukijakommentteja aiheesta:

– En ole laittanut enkä näe laittavanikaan. Yleensä ne, jotka vähänkin kiinnostavat, ovat juuri näillä ennätyslistoilla, joten miksipä en vain odottaisi mitä sieltä on tulossa kun kerran on tulossa ilman minuakin, järkeili zappah kommenttiosiossa.

– Kerran olen kickstarttaukseen antanut rahaa, ja se oli Carmageddon. Oli se kyllä niin suuri pettymys, että olin ettei ikinä tule jatkossa annettua rahaa joukkorahoituksille. Nyt kyllä kuitenkin mieli muuttuu tuon Shenmue III:n takiaRabbitman kertoi.

Kyllähän noita projekteja on tullut tuettua jo isompi liuta kickstarterin kautta, tänä vuonna varsinkin lähtenyt hieman mopo käsistä. Helpoitenhan pysyy tyytyväisenä kun tukee projekteja, jotka miellyttävät itseään ja projekti ei vaikuta liian epäilyttävältä, ohjeisti Mr.Monttu.

Joukkorahoitukseen sijoittaessa täytyy olla järki mukana, ei rahasta kannata luopua vain tunteen ja hypen takia. Omasta mielestä Kickstartterista ja Early Access-peleistä valittavien ei saisi lähteä ostoksille ilman äitiä, päivitteli Suora.

Tämän viikon lukijakysely käsittelee kesän harvahkoa pelitarjontaa, ja siihen voi vastata täällä.

Lisää luettavaa