Lukijat ovat puhuneet: Forza, Mario Kart vai Gran Turismo – mikä lippulaivakaahailu kurvasi ensimmäiseksi?

Pelaaja.fin viime viikon ajokyselyn tulokset ovat selvillä. Tiukkaa teki!

21.3.2022 21:48

Pelaaja.fin viime viikon kyselytulokset ovat viimein selvillä. Kuluneiden seitsemän päivän aikana pistimme eri konsolivalmistajien keskeisimmät lippulaivakaahailut kisaamaan keskenään, eikä lopputulema tällä kertaa ollut alusta asti selkeä.

Ääniä kertyi lopulta mukavat 599 kappaletta, joissa ykköspaikasta kisattiin tosissaan loppumetreille asti. Voiton vei lopulta 37 prosentin kannatuksella Gran Turismo, josta vain 3 prosentin erolla toiseksi kaasutteli Mario Kart. Myös Forza kaahasi kunniakkaasti kolmanneksi 30 prosentin äänisaaliilla, joten lippulaivakaahailujen voimasuhteet voisivat helposti vaihtaa paikkaa melko tuoreellakin uusintakierroksella.

Kysymyksen innoitti tuoreeltaan ilmestyneen Gran Turismo 7:n lisäksi Mario Kart 8 Deluxen uudet lisäradat, joista ensimmäinen satsi saapui sekin ladattavaksi.

Millä konsolivalmistajalla on kovin lippulaivakaahailu?

Nintendo ja Mario Kart 34 %
 
Microsoft ja Forza 30 %
 
Sony ja Gran Turismo 37 %
 
 

Avointen kommenttien puolella sarjat saivat seuraavannlaisia kirjallisia puoltoääniä.

Gran Turismo on itselle se kaikista tärkein pelisarja. GT1 tuli ekan pleikkarin mukana demolla vuonna ’98 ja siitä hetkestä lähtien on tullut aktiivisesti pelattua jokaista sarjan osaa. Ymmärrän myös Forzan fanittamisen ja olen niistäkin jokaista osaa pelannut, mutta ei kyllä yksikään ole kolahtanut samaan tapaan. Gran Turismo ei ole minulle peli, vaan taidetta, maalaili Bleach90.

– Täältä yksi ääni Sonylle ja ajopelille nimeltään Gran Turismo. Tämä peli on kuulunut jokaisen Playstation-sukupolven ehdottomiin pelihelmiin. Verkkainen ilmestymistahti ja julkaisupäivän siirrot ovat osa GT:n legendaa ja ovat taanneet sen, että jokaista osaa on fanien puolella odotettu kuin joulua konsanaan, tunnelmoi GrumpyOldMan.

– Kyllähän se Microsoft ja Forza on. Kun ottaa huomioon pelien määrän (Motorsport ja Horizon) ja laadun niin eihän tuossa ole muilla mitään jakoa. Laadukkaita ja viihdyttäviä pelejä ovat toki myös Mario Kartit ja Turismot mutta niitä nyt vain julkaistaan niin harvakseltaan. Ja Mario Kartiin liittyen sanottakoon, että sarjan pelit ovat kieltämättä parasta ajopeli-viihdettä jaetulla ruudulla pelattuna, mutta yksin niitä en jaksaisi tekoälyä vastaan pelata sekuntiakaan. Forzat tarjoavat paljon viihdettä myös yksinpelaavalle, puntaroi Balnazzard.

Pelaajan toimitus kiittää kaikkia kyselyyn osallistuneita! Muistakaa ottaa kantaa myös tämän viikon kysymykseen, jossa kartoitetaan, kuinka moni aikoo pelata loppuvuodesta ilmestyvää ja Harry Potter -universumiin sijoittuvaa Hogwarts Legacya.

Lisää luettavaa