Lue mitä Applen lehdistötilaisuus paljasti?

Epiciltä peli Applen laitteille

14.9.2011 23:25

Apple järjesti juuri perinteisen syksyn lehdistötilaisuutensa Yhdysvalloissa. Yritys kutsui yli 150 eurooppalaista median edustajaa Lontooseeen seuraamaan lehdistötilaisuutta satelliitin välityksellä The Brewery -kompleksiin. Tilaisuuksiin on harvemmin kutsuttu pelitoimittajia, mutta tilanne on muuttumassa Applen keskittyessä kasvavissa määrin peleihin, joten paikalla oli kutsuttu monia pelitoimittajia, kuten allekirjoittanut.

Applelta tulee uusia versioita iPodista, iPod Nanosta ja iPod Touchista. LanganlaihaSteve Jobs totesi iPod Touchin olevan markkinoiden suosituin kannettavin pelikone jättäen jälkeensä DS:n ja PSP:n.

Pelaajien kannalta merkittävää on Game Center -applikaatio/palvelu, joka on käytännössä Applen vastine Xbox Livelle. Palvelun kautta voi haastaa kavereita nettimoninpeliin, katsella kavereiden saavutuksia, mitä he pelaavat ja löytää omille kyvyilleen sopivaa peliseuraa. Kuulostaako tutulta?

epicgames

Pelaamista ja Game Centeriä esiteltiin Epic Gamesin voimin. Epicin johtaja Mike Capps ja Epicin alaisuudessa toimivan Chair Entertainment -pelistudion Donald Mustard esittelivät Project Sword -peliä iPhone 4:llä. Peli pyörii tietenkin Epicin Unreal Engine -pelimoottorilla ja hyödyntää kaikkia Game Centerin ominaisuuksia. Chairin edellinen peli oli viime vuonna julkaistu erinomainen XBLA-toimintapeli Shadow Complex. Epicin Unreal-teknologiaan voi tutustua Citadel-applikaation kautta, jonka voit ladata nyt App Storesta. Project Sword julkaistaan iOS-laitteille vuoden lopussa.

Apple paljasti myös iPadin tulevan iOS-käyttöjärjestelmän 4.2 -version, joka tuo mukanaan iPhone 4:sta tutun moniajon ja muita mukavuuksia iPadille, kuten mahdollisuuden langattomien printtereiden hyödyntämiseen.

4.1 -päivitys julkaistaan iPhonelle ja Touchille. Se sisältää esimerkiksi mahdollisuuden High Dynamic Range -valokuvien ottamiseen.

iTunes 10 puolestaan tarjoaa Ping-palvelun, joka on taas yksi uusi sosiaalimediapalvelu, jonka kautta voi seurata mitä kaverit kuuntelevat, suosittelevat ja niin edelleen.

Lisää luettavaa