YLS_3050-73

Kuten aiempi uutisemme kertoi, Sony esitteli PlayStation Move -ohjaimensa suuressa lehdistötilaisuudessa San Franciscossa Game Developer Conference 2010:n kynnyksellä. Voit katsoa pelivideoitamme tilaisuudesta PelaajaHD YouTube -kanavaltamme.

Pelattuani muutamaa peliä ja leikittyäni erilaisilla Move-teknologiademoilla, olen melko vakuuttunut Moven teknisestä toimivuudesta. Esittelytilaisuuden valaistus ei ollut paras mahdollinen ja tästä huolimatta ohjaimen ja PlayStation Eye -kameran yhdistelmä suorittivat tarkasti etenkin teknologiademoissa.

Moven liikkeentunnistuksen tarkkuus on todella korkeaa luokkaa, mutta osa demoista oli selvästi parempia kuin toiset. Esimerkiksi SOCOM 4 oli aikamoista huitomista ja pelin ollessa vielä hyvin keskeneräinen, ei heikko ruudunpäivitys auttanut Moven toimivuutta. Moven kehittäneen kehitysryhmän teknologiademot, joissa esimerkiksi rakenneltiin palikoilla, leikittiin taskulampun valokiilalla ja miekkailtiin, olivat puolestaan erinomaisia.

Paras pelidemo oli Sports Championsin pöytätennis. Palloon sai kunnolla ala- ja yläkierteitä ja pallo tuntui menevän juuri sinne minne tähtäsikin. Sports Championsin gladiaattoritaistelu olo sensijaan yksinkertaista huitomista. Yksi Move toimii kilpenä ja toisella huidotaan miekalla.

YLS_3045-68

Itse Move ohjain on kevyt, mutta jämäkkä kapula, jonka napit tuntuivat hyviltä. Etenkin pohjassa olevaa liipaisinta on miellyttävä painaa. Olisipa Dualshock 3:n L2- ja R2 -napit tälläisia.Sub-ohjain on sekin hyvin käsiin sopiva, joskin sen toimintanappulat ovat todella pienet. Analogisauvan liikerata tuntui hitusen pienemmältä kuin Dualshock 3:n vastaava. Ohjaimen päässä oleva pallukka on pinnaltaan pehmeä ja vaihtaa kivasti väriä pelistä/demosta riippuen.

PlayStation Move julkaistaan näillä näkymin syyskuussa. PlayStation Eye, Move-ohjain ja yhdestä pelistä koostuvan paketin hinnaksi arvioidaan noin 100 dollaria, eli veikkaisin paketin maksavan Suomessa sellaiset 130-150 euroa.

PS Move conf 2

Lisää luettavaa