Lego DC Super-Villains on joulukuun PlayStation Plus -ilmaispeli – lue arvostelu!

Lego DC Super-Villains on ladattavissa ilmaiseksi PlayStation Plus -palvelussa. Arvostelu on julkaistu osana kaupallista yhteistyökampanjaa PlayStationin kanssa.

22.12.2021 14:12

Arvostelu on julkaistu osana kaupallista yhteistyökampanjaa PlayStationin kanssa.

Sonyn PlayStation Plus -verkkopalvelun jäsenille suunnatut joulukuun ilmaispelit ovat saapuneet ladattaviksi. Joulukuun PlayStation Plus -peleihin lukeutuu PS4:n Lego DC Super-Villains -peli, jonka Pelaaja.fi -arvostelun voi lukea ohesta. Lego DC Super-Villainsin lisäksi PS Plus -jäsenten joulukuun ilmaispeleihin lukeutuvat myös Mortal Shell (PS4) sekä Godfall: Challenger Edition (PS5, PS4).

Palikkapahikset sankareina

Lego-aiheisilla videopeleillä on pitkä historia aina 1990-luvun lopulta tähän päivään asti. Viimeisen reilun vuosikymmenen ajan elokuvista ja popkulttuurista lisensoituja Lego-pelejä on singonnut markkinoille kuin yliviritetyltä liukuhihnalta.

Laatu on vaihdellut kehnoista tekeleistä erittäin viihdyttäviinkin aikasyöppöihin. Suurimmat lisenssit aina Tähtien sodasta Batmaniin ja Kostajista Jurassic Parkiin ovat löytäneet tiensä rakennuspalikoiden valtakuntaan. Mitä supersankariteemaisiin Lego-peleihin tulee, DC Super-Villains on ensimmäinen tapaus, jossa tarinan ketkuista tulee show’n tähtiä.

Gotham Cityn ja Metropoliksen rauhan tasapaino järkkyy, kun Oikeuden puolustajat vangitaan näiden toiselta planeetalta tulleiden ilkeiden versioiden toimesta. Näin ollen teeskentelijöiden vallasta syökseminen jää Lex Luthorin ja muiden arkkivihollisten harteille, missä auttaa itse luotu ja erikoisvoimia omaksuva tulokashahmo. Harmiksi omalla konnallaan ei kuitenkaan pääse pelaamaan aivan kaikkia tarinatilan kenttiä.

Lego-pelit ovat yleensä erinomaista hupia koko perheelle, olitpa sitten kokenut pelaaja tai ensimmäistä kertaa kokeilemassa. DC Super-Villains ei ole poikkeus. Kaverin kanssa on hauskempaa, ja toinen pelaaja voi liittyä ja poistua vaivattomasti milloin tahansa peliä. Varhaisemmissa Lego-peleissä kahden pelaajan liikkumatila oli erittäin rajattua, tätä nykyä molemmat voivat rauhassa tutkia paikkoja ympäriinsä. Ja avoimemmassa maailmassahan tutkittavaa riittää.

Lego DC Super-Villains -arvostelu

Tarina sinkoaa pelaajan aina mystisistä viidakoista Gotham Cityn syövereihin ja sieltä avaruuteen, joten ulkoisesti vaihtelevuutta riittää. Mitä taas sisältöön tulee, jokainen kenttä koostuu mäiskinnästä ja ongelmanratkonnasta. ”Riko, rakenna ja ratkaise” on kenttien peruskaava, joka alkaa jossain vaiheessa hieman puuduttamaan. Pienet sinne tänne ripotellut helpot aivopähkinät ovat toteutettu kuitenkin sen verran hauskasti, että niitä jaksaa ratkoa, vaikkei hirveästi haastetta tarjotakaan.

Halutessa peliin saa auttavan neuvojan, joka kertoo heti mitä pitää tehdä, jos suunta on vähänkään hukassa. Se missä ei auteta, on omituisten kuvakulmien hallinta. Lego-peleissä usein ongelmalliseksi muodostuva kameratyöskentely on vahvasti läsnä tässäkin osassa, minkä lisäksi pelattavat hahmot ilmestyvät välillä rasittavasti ties minne päin kenttää.

Onneksi uudelleenpelattavaa ja avattavia hahmoja riittää roppakaupalla. Sarjakuvista ja elokuvista tuttuja hahmoja on peruspelissä reilut 170, joihin lukeutuvat kaikki tunnetuimmat aina Lex Luthorista Jokeriin ja Harley Quinnista Reverse Flashiin. Mahtuupa mukaan monille varmasti uppo-outojakin kasvoja.

Lego DC Super-Villains on ehdottomasti tutun ja turvallisen Lego-sarjan parhaimmistoa. Visuaalisesti se näyttää erinomaiselta aina hahmomallinnuksista huumorilla höystettyihin välianimaatioihin. Jopa ääninäyttely on erinomaista, eikä mikään ihme, kun Jokeria näyttelee mainio Mark Hamill ja Batmania animaatiosarjastakin tuttu Kevin Conroy. Jokainen hahmo tuntuu kykyvalikoimansa ja liikkuvuutensa oalta riittävän omanlaiselta, kun taas turboahdettu ja korkealentoinen juoni kattaisi useankin sarjakuvakirjan verran tapahtumia. Kyllähän tämä viihdyttää!

8/10

Kehittäjä: TT Games
Julkaisija: Warner Bros.
Julkaisuvuosi: 2018
Arvostelija: Aki Parhamaa

Lisää luettavaa