Kahden vuoden mittainen varhaisjulkaisuvaihe saapuu päätökseensä lokakuun 20. päivä, sillä lautapelisuosikki Gloomhavenin videopelisovitus saa tuolloin täysiverisen julkaisunsa pc:llä.

Flaming Fowl Studiosin kehittämä ja Asmodee Digitalin julkaiseman pelin tarkoituksena on ollut olla mahdollisimman uskollinen alkuperäisellä lautapelille niiden rajojen ja mahdollisuuksien sisällä, mitä digitaalinen muoto vain sallii. Tarjolla on siis taktista luolastoseikkailua, jonka mahdollisista omista ideoista ja implementoinneista on aina konsultoitu lautapelin luonutta Isaac Childresia.

Ennen virallista julkaisua Gloomhavenin varhaisjulkaisuversion keskiössä on ollut viime aikoina niin sanottu Guildmaster-tila, jossa seikkaillaan läpi digitaalista julkaisua varten luotua maailmankarttaa suorittaen siellä saatavia tehtäviä ja hyödyntäen lautapelistä tuttuja hahmoja. Julkaisussa mukaan saadaan vielä kuitenkin lautapelin oma kampanjakokemus kokonaisuudessaan.

Yhdessä Guildmaster- ja kampanjatilan luvataan tarjoavan koettavaa reilun 250 erilaisen tehtävän merkeissä. Kehittäjät arvivoivat, että niiden kaikkien läpäisyyn menee pääosalla ihmisistä reilut 200 tuntia. 150 tuntia on sekin ilmeisesti kyllä mahdollinen saavutus, jos pelaamisen hoitaa ”supervauhdilla ja häviämättä”.

Pelaamaan digitaalista Gloomhavenia pääsee niin yksin kuin yhteensä neljän pelaajan yhteistyönä. Vielä ennen virallista julkaisua peli kustantaa 25 euroa. Lokakuun lopun myötä hinta kohoaa 35 euroon.

Lähde: Steam

Lisää luettavaa