Menestyslautapeli Gloomhaven päästään kokemaan digitaalisessa muodossa vielä myös konsoleilla. Pelin jo aiemmin pc:lle Flaming Fowl Studiosin kehittämänä julkaissut Asmodee Digital on vahvistanut, että tietokoneversio on määrä kääntää muille alustoille vuoden 2023 aikana.

Konsolikäännöksessä Asmodeeta auttaa Saber Interactive, jotka molemmat kuuluvat nykyisin peliyhtiöitä runsaalla kädellä ostaneeseen Embracer Groupiin.

Gloomhaven kumppanuutemme kuvastaa sitä keskeistä syytä, miksi toimme Asmodeen osaksi Embracer-perhettä. Pelit todella ovat mediarajoja rikkova kokemus, ja on mahtavaa saada tilaisuus tehdä yhteistyötä maailman parhaimpien lautapelitekijöiden kanssa tuodaksemme heidän nimikkeensä konsoleille. Tämä on ensimmäinen useista vastaavista julkistuksista, Saber Interactiven toimitusjohtaja Matthew Karch hehkuttaa lehdistötiedotteessa.

Tarkempia alustoja ei ole toistaiseksi käännökselle vahvistettu. Olettaa silti sopisi, ettei peli jäisi vain yhden konsoliperheen iloksi.

Pc:llä Gloomhaven valmistui viime lokakuussa parisen vuotta kestäneen varhaisjulkaisuvaiheen jälkeen ja on myynyt digitaalisesti reilut 500 000 kappaletta. Digiversion ensimmäinen laajennus, Jaws of the Lion, ilmestyi tämän viikon tiistaina.

Alkuperäinen lautapeli ilmestyi vuonna 2017.

Lähde: Asmodee Digital

Lisää luettavaa