Lähteet: Yhden PS5-yksikön valmistus kustantamassa noin 450 dollaria – muisti ja ilmanvaihto keskeisiä muuttujia

Näillä näkymin seuraavan sukupolven konsolit ovat kustantamassa julkaisussa edeltäjiään enemmän.

24.3.2022 15:57

Seuraavan sukupolven konsoleiden virallisia hintatietoja ei ole vielä paljastettu, mutta niin Sonyn kuin Microsoftin sisällä asioita valmistellaan silti kovaa tahtia. Uutistoimisto Bloomberg raportoikin tällä viikolla omiin lähteisiinsä perustuen, mitä Sonyn sisällä asian tiimoilta mitä ilmeisemmin kuuluu.

Bloombergin saamien tietojen mukaan yhden PlayStation 5 -yksikön valmistuskulut liikkuvat tällä hetkellä noin 450 dollarissa. Suurimpia haasteita tuotannossa ovat tarjonneet DRAM- ja NAND-muistien luotettava haaliminen, sillä se on saanut kilpailla älypuhelinvalmistajien kanssa näiden saatavuudesta. Sony on halunnut myös panostaa PS4:n jälkeen tavanomaista enemmän PS5:n ilmanvaihtoon, mikä on nostanut konsolin valmistuskuluja.

Koronaviruksella ei kerrota olleen toistaiseksi vaikutusta Sonyn PS5-valmisteluihin. Toistaiseksi Sonylla ei olla ilmeisesti vielä päätetty, paljonko se haluaa tuottaa konsolia sen ensimmäistä vuotta varten.

PlayStation 4:n valmistus kustansi raporttien mukaan aikoinaan julkaisussa noin 380 dollaria yksiköltä, kun taas Amerikan markkinoilla niitä myytiin lopulta kulutajille noin 399 dollarin hintaan ja Suomessa reilulla 400 eurolla. Ennen PS5:n hinnan julkistusta Sony haluaa näillä näkymin kärkkyä vielä, mihin Microsoft vetää rajan omalla Xbox Series X -laitteellaan.

Niko Partners -analyytikko Daniel Ahmad on kommentoinut sittemmin Bloombergia juttua Twitterissä todeten, kuinka se on linjassa hänen kuulemien yksityiskohtien kanssa ja kuinka hänen arvioidensa mukaan Xbox Series X:n valmistuskulut liikkuisivat parhaillaan hippusen PlayStation 5:n yläpuolella minimissään 460 dollarissa. Konsolit voivat päätyä siis vielä hyvinkin samanlaiseen hintahaarukkaan riippuen hieman muun muassa siitä, haluavatko firmat ottaa laitteiden myynnillä aluksi takkiin ja miten paljon.

Sekä PlayStation 5 että Xbox Series X saapuvat nykytiedon mukaan markkinoille loppuvuodesta.

Lähde: Bloomberg, Daniel Ahmad (Twitter)

Lisää luettavaa