Lähteet: Sony tekemässä PlayStation Plus -kokeiluversioista pakollisia yli 34 euron peleille

Muutos voisi varmistaa kattavan demotarjonnan PlayStation Plus Premium -jäsenille, mutta saattaa mutkistaa pienempien projektien budjetointia.

27.4.2022 16:50

Kesällä saapuva PlayStation Plus -uudistus on tuomassa mukanaan uuden käytännön pelin kokeiluversioita koskien, tuore Game Developer -sivuston raportti kertoo.

Sivuston kehittäjälähteiden mukaan Sony on vaatimassa vastaisuudessa, että lähes kaikista yli 34 euroa kustantavista peleistä tuodaan tarjolle osana uutta PlayStation Plus Premium -jäsenyyttä tarjottava kokeiluversio. Kokeiluversion on määrä olla vähintään kahden tunnin pituinen ja sen pitäisi pysyä Plus Premium -tilaajien saatavilla ainakin 12 kuukauden ajan.

Uusi käytäntö ei ole koskemassa jo ilmestyneitä pelejä tai PlayStation VR -nimikkeitä. Kokeiluversioiden ei tarvitse myöskään olla saatavilla heti pelin julkaisussa, vaan se voidaan tehdä viimeistään myös kolmen kuukautta sen jälkeen.

Tapahtuessaan käytäntö olisi Sonylle keino varmistaa, että kalliimmasta PlayStation Plus Premium -jäsenyydestä maksaville riittää kokeiltavaksi jäsenyyden osaksi luvattuja ylimääräisiä pelidemoja. Pienempien kehittäjien piirissä käytäntö herättää kuitenkin jo huolta kasvavista resurssivaatimuksista. Pituusvaatimuksen ei ole senkään katsottu sopivan välttämättä suoraan kaikkiin peleihin, joskin ilmeisesti tästä vaatimuksesta voidaan sopia tapauskohtaisesti Sonyn kanssa.

Käytäntömuutoksen ei pitäisi vaikuttaa noin muuten pelidemojen jakeluun. Pelitalot voivat siis vastaisuudessakin tehdä myös kaikkien PlayStation-käyttäjien saataville tuotavia perinteisiä kokeiluversioita sekä järjestää ilmaisia viikonloppuja.

Sony ei ole kommentoinut uutta mahdollista käytäntöä julkisesti. Game Developer -sivuston mukaan kehittäjiä on toistaiseksi infottu asiasta vain Sonyn oman kehitysportaalin kautta tehdyllä ilmoituksella.

Päivitys: Game Developer on sittemmin tarkentanut juttuaan mainitsemalla, että 34 eurolla viitataan pelin ”tukkuhintaan”, ei lukuun, jolla se myydään kuluttajalle.

Päivitys #2: Kotaku-toimittaja Ethan Gachin lähteiden mukaan Sony itse olisi ottamassa vastuun kahden tunnin kokeiluversioiden kehittämisestä, joten prosessista ei pitäisi syntyä ainakaan erityisen ylimääräistä taakkaa kehittäjille.

Lähde: Game Developer

Lisää luettavaa