Kumiankkojen armeija auttoi PlayStation 5 -julkaisupeli Demon’s Soulsin luomisessa – ”homma lähti nopeasti käsistä”

Räikeän keltainen kumiankka oli oiva apuri testauksessa, kunnes sitten siitä innostuttiinkin liikaa.

3.12.2020 20:09

Bluepoint Gamesin entinen tekninen taiteilija Collin Harris on paljastanut hauskan yksityiskohdan PlayStation 5:lle uusitun Demon’s Soulsin kehityksestä. Keskiviikkona julkaistussa Twitter-videossa tämä esitteli, kuinka Bluepoint käytti pelin efektien ja teknologian testaamiseen räikeän keltaisia kumiankkoja – ja että niiden käyttö alkoi nopeasti lähteä myös käsistä.

– Se vain sattui olemaan täydellinen malli testaamisen koonsa ja muotonsa puolesta. Ei myöskään haitannut, että oli hauskan nurinkurista nähdä räikeän keltainen kumiankka istumassa erittäin yksityiskohtaisesti tehdyssä synkässä fantasiaympäristössä, Harris kertoi GamesRadar-sivustolle sähköpostin välityksellä.

Ankka oli saanut alkunsa Bluepoint-harjoittelijan satunnaisena luomuksena, joka oli piilotettu pelin kehitystiedostojen sekaan. Kun Harris löysi sille lopulta hyötykäyttöä, alkoi se kerätä kehittäjissä jopa huolestuttavan paljon intoa. Nopean leviämisen ohella syntynsä sai muun muassa massiivinen ihmissyöjäankka, ja vääjäämättä leikki täytyi viheltää poikki. Bluepointissa kun alkoi herätä huoli siitä, että ankka päätyisi nostamaan valmiissa tuotteessa vahingossa päätään tavalla jos toisella, ja riskeeraisi näin studion ja Sonyn välisen suhteen.

Harrisin mukaan ankkamalli poistettiinkin lopulta tyystin pelistä. Sen henki jäi elämään silti Bluepoint-kehittäjien keskuudessa Harrisin 3D-tulostamilla fyysisinä pikkuankkoina. Twitter-video tietysti myös varmistaa, että ainakin jonkinlaista materiaalia Bluepointin leikittelystä on säästynyt.

Sinällään ei olisi ollut uskomatonta, mikäli Sonyn pelissä olisi tullut yhtäkkiä vastaan satunnainen kumiankka jos toinenkin. Yhtiö tunnetusti käytti varsinkin PS3:n esittelyn aikoihin hyödyksi teknologiademoa, jossa konsolin ominaisuuksia havainnollistettiin virtuaalisten kumiankkojen voimin. Asian suhteen on hassutellut sittemmin muun muassa PS5:een esiasennettu uutuuspeli Astro’s Playroom.

Lähde: GamesRadar

Lisää luettavaa