Juontaja: Konami esti Metal Gearin isää osallistumasta The Game Awards -peligaalaan

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain oli yksi The Game Awards -tapahtumassa palkituista peleistä. Pelin ohjaaja Hideo Kojima ei ollut kuitenkaan vastaanottamassa pelille annettua palkintoa Konamin takia.

4.12.2015 05:48

The Game Awards -peligaalassa kohdattiin Suomen aikaan varhain perjantaiaamuna erikoinen tilanne, kun Metal Gear Solid V: The Phantom Pain palkittiin vuoden parhaana toimintapelinä.

Palkintoa ei saapunut noutamaan gaalassa pelin ohjaaja Hideo Kojima, vaan hänen puolestaan toimen hoiti Big Bossia pelissä näytellyt Kiefer Sutherland. Välittömästi palkinnon luovuttamisen jälkeen tapahtuman juontaja Geoff Keighley kertoikin, että Kojiman oli kyllä tarkoitus olla paikalla vastaanottamassa itse palkintonsa, mutta hänen saapumisensa tapahtumaan estettiin Konamin lakimiehen toimesta.

– Hän on edelleen työsopimuksen alaisena. Se on minulle pettymys ja käsittämätön asia, ettei Hideon tapaista taiteilijaa anneta saapua tänne juhlimaan vertaisiensa ja tiimikaveriensa kanssa, Keighley kertoi kesken tapahtuman.

Peliblogi Kotakun raportin mukaan Kojima ei ollut vastaanottamassa palkintoa myöskään aiemmin tällä viikolla, kun Metal Gear Solid V palkittiin Japanissa Sonyn PlayStation Awards -tapahtumassa. Hänen sijastaan palkinnon kävi nappaamassa Konamin pr-edustaja.

Kojiman poissaolo The Game Awardsissa ei ollut sinällään yllättävin mahdollinen tapahtuma, kun ottaa huomioon tapahtumat viimeisen noin yhdeksän kuukauden ajalta. Aina maaliskuusta asti maailmalla on pyörinyt raportteja Kojiman ja Konamin välirikosta, minkä myötä Kojiman poistumista yhtiöstä on odotettu jo tovin aikaa. Aiemmin lokakuussa miehen lähdön uskottiinkin jo tapahtuneen, mutta Konami on sittemmin kiistänyt asian todeten, että mies olisi parhaillaan vain lomalla.

Keighleyn kommentit The Game Awardsien yhteydessä ovat olleet erityisen mielenkiintoisia siksi, että hän oli aikoinaan vahvasti mukana Metal Gear Solid V: The Phantom Painin julkistamisprosessissa ja on näin ollen ollut paljon tekemisissä sekä Konamin että Kojiman kanssa. Kun The Phantom Pain esimerkiksi alkujaan paljastettiin Video Game Awards 2012 -tapahtumassa, oli Keighley yksi tapahtuman avainjärjestäjistä. Hän on viimevuosina tehnyt myös eräitä suurimpia Kojima-haastatteluja. Vuosi sitten mies sai Kojimalta esimerkiksi ensimmäisiä tietoja Silent Hills -kauhupelistä, jonka Konami perui aiemmin tänä vuonna.

Konami ei ole kommentoinut The Game Awardsin tapahtumia.

Lähde: Kotaku

Lisää luettavaa