Kommenteillaan kohahduttanut YouTube-tähti JonTron leikataan pois tasoloikkapeli Yooka-Layleesta

YouTube-käyttäjä JonTronin ääninäyttelyosuus on joutumassa poistetuksi tulevasta Yooka-Laylee-tasoloikkapelistä miehen tuoren kohun myötä.

24.3.2017 16:20

Brittikehittäjä Playtonic Games on ryhtynyt tekemään viime hetken leikkausta Yooka-Laylee-peliinsä vielä sen lähestyvän julkaisun alla. Muutoksen myötä pelissä ei enää päästä kuulemaan YouTube-persoona Jon ”JonTron” Jafarin pientä ääninäyttelyosaa johtuen tämän hiljattaisista kommenteista koskien esimerkiksi maahanmuuttoa ja rotuasioita.

– JonTron on lahjakas videojuontaja, jota olimme kaksi vuotta sitten ilolla lisäämässä mukaan peliin ääninäyttelyavustajaksi. Hänen hiljattaisten henkilökohtaisten näkemystensä valossa olemme päätyneet kuitenkin poistamaan JonTronin tulevalla sisältöpäivityksellä, Playtonic kertoo tiedotteessaan.

Playtonic on halunnut korostaa, ettei JonTron edusta studiota millään tavalla ja ettei studio myöskään tue tai allekirjoita miehen kommentteja. Pyrkimyksenä Playtonicilla kun on sen tiedotteen mukaan tehdä pelejä kaikkien huviksi ja juhlia monimuotoisuutta kaikissa muodoissaan.

Jafarin nousi kohun keskelle aiemmin maaliskuun puolivälissä ensin Twitter-kommenteillaan ja myöhemmin osana Twitch-käyttäjä Steve ”Destiny” Bonnellin kanssa käytyä väittelylähetystä. Hän muun muassa väitti meksikolaisten havittelevan amerikkalaismaata itselleen, rikkaiden afroamerikkalaisten tekevän enemmän rikoksia kuin köyhät valkoiset ja ettei Amerikka tarvitse maahanmuuttajia ”yhteensopimattomilta alueilta”.

Jafarion sittemmin yrittänyt selventää kommentteja omalla YouTube-kanavallaan.

Jafarin mukaan Playtonicin päätös poistaa hänet Yooka-Layleesta on ollut valitettava. Hän kuitenkin kertoo myös olevansa ymmärtäväinen päätöksen suhteen ja toivookin studiolle kaikkea hyvää.

Yooka-Laylee julkaistaan 11. huhtikuuta ensin Xbox Onelle, PlayStation 4:lle ja pc:lle ja myöhemmin myös Switchille.

Lähde: GamesIndustry

Lisää luettavaa