Klassisten Fallout-roolipelien innoittama UnderRail valmistuu ensi viikolla

90-luvun roolipelipelien ja Metro 2033 -kirjan henkeä uhkuva UnderReal julkaistaan virallisesti vihdoin ensi viikolla.

13.12.2015 05:15

Keskeneräisessä kuosissa aina vuodesta 2012 asti pelattavissa ollut tietokoneroolipeli UnderRail on piakkoin koettavissa täysissä sielun ja ruumiin voimissaan. Reilusti yli viisi vuotta kestäneen kehityksen jälkeen pelin luonut indiekehittäjä Stygian Software on ilmoittanut, että tuotos saataisiin Steamiin valmiissa kuosissa myyntiin 18. joulukuuta.

UnderRail on 90-luvun lopun tietokoneroolipeleiltä ja varsinkin juuri Falloutilta paljon innoitusta saanut seikkailu, josta tuntuisi löytyvän myös hippunen Metro 2033 -romaanin fiilistä. Pelin tapahtumat sijoittuvat kaukaiseen tulevaisuuteen, jossa elämä Maan pinnalla on muuttunut käytännössä mahdottomaksi ja ihmiskunta on joutunut näin ollen pakenemaan metrotunnellien kätköihin varmistaakseen selviytymisensä. Maan allakaan kaikki eivät osaa kuitenkaan käyttäytyä nätisti, mikä näkyy muun muassa ihmisten välillä syntyvinä valtataisteluina.

Kuten useat rakastetut tietokoneroolipelit vuosituhannen vaihteen aikoihin, on UnderRail isometrisestä kuvakulmasta kuvattu peli, joka painottaa järjestelmiltään niin pelimaailman tutkimista kuin vuoropohjaista taistelemistakin. Mukaan peliin on luvattu tietysti myös näppärää hahmonkehitysjärjestelmää, jonka pitäisi mahdollistaa pelin peluun useilla erilaisilla pelityyleillä.

Vielä kirjoitushetkellä UnderRailin voi hankkia Steamin early access osatolta noin kahdeksan euron hintaan. Ilmeisesti pelin varsinaisen julkaisun mukana tulevien lisäysten jälkeen sen hinta voi nousta kuitenkin tuota hippusen verran.

Lähde: UnderRail (Steam), PC Gamer

Lisää luettavaa