Kiitelty pelisäveltäjä sai lähtöpassit Halo-luoja Bungielta

Martin O'Donnellin on tullut aika lähteä Bungielta ja vieläpä varsin epäselvissä merkeissä.

17.4.2014 16:57

Monista Halo-sarjan rakastetuista musiikkikappaleista tunnettu Martin O’Donnell ei enää työskentele osana Bungieta. Asia nousi esille alkujaan tällä viikolla O’Donnellin virallisella Twitter-tilillä, jossa mies kertoo saaneensa lähtöpassit studiosta ”ilman syytä” huhtikuun 11. päivä.

Bungie itse on käsitellyt asiaa varsin vähin sanoin. Virallisilla sivuillaan pelistudion yhteisövastaava David Dague kertoi asiasta lähinnä todeten, että studion ja O’Donnellin tiet erosivat ystävällisissä merkeissä. Haastattelussaan pelisivusto Eurogamerin kanssa studion operatiivinen johtaja Pete Parsons on vuorostaan vain lupaillut, ettei O’Donnellin lähtö vaikuta negatiivisesti Bungien uuden Destiny-pelin kehitykseen.

– Meillä on fantastinen tiimi ja olemme lähellä saada pelin ulos. Jäljellä on vielä paljon hiottavaa ja säädettävää, mutta paljon on jo valmiina, Parsons selitti haastattelussaan.

Saapuessaan kauppoihin syyskuun 9. päivä päästään Destinyssa musiikkitarjonnan osalta kuulemaan ainakin neljän säveltäjän töitä. O’Donnellin ohella jälkensä peliin ovat jättäneet niin Michael Salvatori, C. Paul Johnson kuin myös Beatles-legenda Paul McCartney.

Halo-sarjan ja Destinyn ohella O’Donnell työsti Bungiella musiikkia myös peleihin kuten Oniin ja Mythiin. Miehen ura studiossa on siis kestänyt reilusti yli kymmenen vuotta.

Destiny on saapumassa niin Xbox Onelle, PlayStation 4:lle, Xbox 360:lle kuin myös PlayStation 3:lle. Pelin julkaisee Activision.

Lähde: Marty O’Donnell (Twitter), Bungie, Eurogamer

Lisää luettavaa