Tikkurilan kirjastossa opiskellaan tällä viikolla pelinkehityksen alkeita

Tikkurilan kirjastossa opiskellaan pelikehityksen alkeita simppeliä tasoloikkaa työstämällä.

14.10.2014 12:10

Tikkurilan kirjastossa muistutetaan tällä viikolla, ettei kirjastotoiminta ole sidoksissa ainoastaan vain kirjoihin ja kirjallisuuteen liittyviin asioihin.

Alkaen keskiviikkona 15.10. järjestetään vantaalaisessa kirjastossa kolme päivää kestävä pelinkehityksen alkeita opettava peliworkshop-kurssi. Kurssilla tarkoituksena on kehittää askel askeleelta yksinkertainen tasoloikkapeli Unity 3D -pelimoottorilla ja käydä samalla läpi myös peliassettien luomista Blender- ja Gimp-ohjelman avulla.

Kurssi on järjestetty yhteistössä Metropolian ammattikorkeakoulun opiskelijoiden kanssa. Vauhtia sille on antanut myös pelioppimiseen kannustava Vantaan kirjaston Lukeminen N.Y.T. -hanke, jota tukee muun muassa suomalaisen pelialan kattojärjestö Neogames.

Kurssi on tällä hetkellä jo täynnä, mikä antaa lupaavan vaikutelman siitä, että vastaaville tempauksille löytyy kysyntää Suomessa. Tämä herättää erityisesti toivoa siitä, että tulevaisuudessa kirjastot voisivat panostaa peleihin ja pelaamiseen aina vain vankemmin. Jo ennestään monista kirjastoista on ollut mahdollista toki jo lainata pelejä, mutta panostusta parantamalla voi varsinkin ihmisten kynnys tutustua pelaamiseen ja pelinkehitykseen madaltua aina vain entisestään.

Lähde: Helmet.fi

Lisää luettavaa