Kaverit, vihamiehet ja ensiapupakkaukset kokoon! Sportsfriends saapuu

Kickstarter-rahoitettu pelikokoelma Sportsfriends on pian saatavilla PlayStation 3:lle ja 4:lle

26.4.2014 20:54

Paikallisen moninpelaamisen iloista sanomaa levittävä Sportsfriends on saanut julkaisupäivän. Kickstarterista vuoden 2012 lopulla 150 000 dollarin vauhdit saanut pelikokoelma nähdään PlayStation 3:lla ja PlayStation 4:llä toukokuun 7. päivä.

Pulittamalla Sportsfriendsista 14 euroa saa pelattavakseen neljä erikoista mutta yksinkertaista peliä, joissa kussakin niiden kantava voima piilee kilpailullisuudessa. Kokoelmasta löytyy niin seipäillä käytävä pallopeli Super Pole Riders, Smash Brosia ja käsipalloa yhdistävä BaraBariBall, tarkkaa kiekonhallintaa ja syöttökykyjä kysyvä Hokra kuin myös tietenkin Johann Sebastion Joust.

Johann Sebastian Joust on kokoelman ehdottomasti erikoisin ja tästä syystä usein myös tunnetuin peli. Sen pelaaminen ei tapahtu alkuunkaan tv-ruutua katsomalla, vaan pelaajien on sen sijaan yritettävä pitää oma peliohjain vakaasti käsissään samalla, kun muiden pelaajien ohjaimia yritetään altistaa pikaisille liikkeille niitä esimerkiksi läpsäisemällä.

JS Joust on suunniteltu käytettäväksi erityisesti PlayStation Move -ohjaimella, mutta se tukee myös sekä DualShock 3:a että DualShock 4:ää. Esimerkin pelin toiminnasta löytää oheisesta trailerista.

PlayStationeiden ohella Sportsfriends on ajan myötä tarkoitus saada vielä myös Windowsille, Linuxille ja OS X:lle. PlayStationeilla peli on yksi Sonyn Cross-Buy-ominaisuutta tukevista peleistä, mutta hieman erikoisella tavalla. Kun pelin ostaa PlayStation 3:lle, saa sen veloituksetta myös PlayStation 4:lle. Toisinpäin moinen ei kuitenkaan onnistu.

Lähde: PlayStation Blog, Nick Suttner (Twitter)

Lisää luettavaa