Katastrofista uudeksi kuninkaaksi – Final Fantasy XIV on nyt Final Fantasy -sarjan tuottoisin osa

Neljän laajennus odottaa meitä ensi kuussa.

13.10.2021 18:08

Final Fantasy XIV on kaikkien aikojen tuottoisin Final Fantasy -sarjan osa, pelin ohjaaja ja tuottaja Naoki Yoshida on kertonut hiljattaisen lehdistötilaisuuden yhteydessä. Samalla kehittäjä vahvisti, että pelille on kertynyt sen 11-vuotisen taipaleen aikana kaikkiaan 24 miljoonaa pelaajaa.

Massiiviroolipeli sai tunnetusti katastrofaalisen alun, kun se teki debyyttinsä vuonna 2010, mutta kolme vuotta myöhemmin ilmestyneen The Realm Reborn -korjausliikkeen myötä sen taival on ollut erittäin nousujohteinen. Tämä on näkynyt myös kertyneiden pelaajien määrässä, sillä vuonna 2015 pelillä oli kaikkiaan vasta neljä miljoonaa rekisteröitynyttä käyttäjää ja vuonna 2017 10 miljoonaa.

– Tämä on ehkä epäkohtelias asia sanoa minulta, mutta liiketoiminnallisesti olemme onnistuneet saavuttamaan merkittävää menestystä. Vastaisuudessa emme ole aikeissa säästää kustannuksissamme investointiemme suhteen, jotta voimme varmistaa pelin pysyn sellaisena, josta pelaajamme voisivat nauttia, Yoshida toteaa.

Sitten The Realm Rebornin saapumisen jälkeen Final Fantasy XIV on vastaanottanut kolme laajennusta: Heavenswardin (2015), Stormbloodin (2017) ja Shadowbringersin (2019). Neljäs odottaa vielä myöhemmin tänä vuonna, kun Endwalker ilmestyy saataville 23. marraskuuta. Pelistä on nykyisin tarjolla laajamittainen kokeiluversio, joka tarjoaa mahdollisuuden kokea The Realm Reborn– ja Heavensward-sisällön ilmaiseksi tasoon 60 asti.

Lähde: IGN

Lisää luettavaa