Käsistä viedyn mini-Nintendon taru on jo loppumassa – valmistus loppuu ainakin osittain (päivitetty)

Toistuvasti loppuunmyydyn mini-NES-konsolin on päättymässä ainakin Amerikan markkinoita silmällä pitäen.

14.4.2017 08:29

Nintendon viime vuonna julkaisema pikkukonsoli Nintendo Classic Mini: Nintendo Entertainment System on saattanut tulla jo tiensä päähän.

Nintendon amerikkalaisosasto on tiedottanut IGN-sivustolle, että ainakin Pohjois-Amerikkaan laitteesta toimitetaan nyt huhtikuussa myyntiin viimeiset kappaleet. Tämän jälkeen sillä ei ole ainakaan toistaiseksi suunnitelmia tuoda minikonsolia enää lisää rapakon taakse.

Tiedossa ei vielä varmuudella ole, onko laitteen elinkaari saapumassa samalla päätökseensä myös Euroopassa. Ainakin jonkinlaista aikakauden loppua se kuitenkin tarkoittaa konsolille.

Nintendon aikeet lopettaa niin sanotun mini-NES:n valmistus on tullut monille yllätyksenä, sillä laitteella on koko sen lyhyen elinkaaren aikana ollut selvästi enemmän kysyntää kuin sitä on ollut kaupoissa saatavilla. Lopetuspäätöstä Nintendo on perustellut sillä, ettei laitteen ollut koskaan tarkoitus olla pitkäaikaisesti saatavilla oleva tuote. Se on kyllä samalla kertonut ottaneensa opiksi siitä, miten hankalaa minikonsolin hankkiminen oli sen vähäisen saatavuuden takia. 

Suomeen mini-NES saapui marraskuussa. Laitteella oli mahdollista pelata kolmeakymmentä siihen esiladattua Nintendo Entertainment System -klassikkoa, jotka tavanomaisesta NES-peleistä poiketen oli varustettu myös kepeillä tallennusominaisuuksilla. Lisäpelejä siihen ei ole virallisesti voinut ladata, joskin hakkerit ovat myöhemmin löytäneet tietysti omat keinonsa laajentaa laitteen pelitarjontaa.

Päivitys kello 10:40: Myös Japanissa Nintendo on ilmoittanut pysäyttävänsä mini-Famicom-konsolinsa tuotannon. Japaninkielisillä kotisivuillaan se on antanut kuitenkin ymmärtää, että kyseessä voisi olla vain väliaikainen stoppi.

Lähde: IGN

Lisää luettavaa