”Kannattava sijoitus” – hittiroolipeli The Witcher 3:n loi 1 500 ihmistä 70 miljoonalla eurolla

The Witcher 3:n kehitys ja markkinointi tapahtui reilun 70 miljoonan euron voimin kolmessa ja puolessa vuodessa.

10.9.2015 00:37

Puolalaisen CD Projekt -pelitalon tuore taloudellinen tiedotustilaisuus on tuonut julki yksityiskohtia The Witcher 3 -roolipelin kustannuksista ja tiimirakenteesta.

CD Projektin tiedotustilaisuuden mukaan The Witcher 3:n kehittäminen ja markkinointi kustansi yhtiölle yhteensä 306 miljoonaa Puolan zlotya eli hieman vajaat 73 miljoonaa euroa. Kaiken kaikkiaan pelin kehitys vei ”tehokkaan pelinkehityksen” taitavalta tiimiltä hieman reilut kolme ja puoli vuotta, jonka aikana pelin luomisessa ehti vaikuttaa tavalla jos toisella 1 500 henkilöä. Varsinainen pelin ydintiimi koostui 240 ihmisestä, joista pääosa oli puolalaisia, mutta mahtuipa mukaan kehittäjiä kuitenkin myös 17 muustakin maasta.

Ilmi on myös tullut, että kaiken kaikkiaan The Witcher 3 on käännetty nyt 15 kielelle, joista seitsemää on tuettu myös ääninäyttelyllä. Ääninäyttelijöitä yksinään CD Projekt kertookin käyttäneensä pelissä yli 500 hengen edestä.

Vertailukohtana pelisivusto GameSpot on muistuttanut, että Electronic Artsin massiiviroolipeli Star Wars: The Old Republicin ensisijaisen kehityksen raportoitiin aikoinaan maksaneen 200 miljoonaa dollaria eli sellaiset 180 miljoonaa euroa. Grand Theft Auto V:n alkuperäisten kehitys- ja markkinointikustannustenkin on raportoitu myös pyörineen 265 miljoonan dollarin eli sellaisen 240 miljoonan euron tienoilla. The Witcher 3 ei ole ollut siis läheskään suurimpia rahasyöppöjä, mitä tulee pelien tekemiseen.

Tähän mennessä The Witcher 3:n tiedetään myyneen maailmalla yhteensä reilut kuusi miljoonaa kappaletta. Tapahtuman valossa CD Projektin toimitusjohtaja Adam Kiciński onkin todennut, että yhtiön sijoitus peliin on ollut kannattava. Pelin myyntien voimistamana CD Projekt on tehnyt vuoden 2015 ensimmäisen puolikkaan aikana voittoa 236 miljoonaa Puolan zlotya eli sellaiset 56 miljoonaa euroa.

Vielä CD Projekt ei ole myöskään täysin valmis The Witcher 3:n suhteen. Sen lisäksi, että yhtiö on tehtaillut peliin kiivasta tahtia erilaisia päivityksiä, on sitä varten kehitteillä myös kaksi laajennus, joista ensimmäinen saapuu 13. lokakuuta.

Lähde: Gamasutra, GameSpot

Lisää luettavaa