Kahvit porisemaan, pelikansa – tänä yönä valvotaan!

Kolmituntinen videopelitapahtuma VGX pyörähtää käyntiin tänä yönä. Vanhan Video Game Awards -gaalan seuraajassa palkitaan tänänkin vuonna toki vuoden parhaat pelit, mutta tällä kertaa luvassa pitäisi olla myös paljon, paljon muuta.

7.12.2013 22:40

Televisiokanava Spiken pelijulkistuksistaan tunnettu vuotuinen Video Game Awards -peligaala iskee jälleen tänä yönä! Pelimies Geoff Keighleyn ja näyttelijä Joel McHalen juontama suorana netissä näytettävä tapahtuma starttaa Suomen aikaan yöllä kello 1.00 kantaen tällä kertaa myös uutta VGX-nimeä.

Uudelleenbrändäyksen myötä tapahtuman kerrotaan olevan tällä kertaa vähemmän Hollywood-henkinen palkintojenjako-show. Järjestäjät ovat luvanneet, että tänä vuonna luvassa olisi erityisesti sekä tavanomaista enemmän trailereita tulevista peleistä kuin myös katsauksia pelaamiskulttuuriin yleisestikin esimerkiksi haastattelujen muodossa.

Kaikkiaan noin kolme tuntia kestävän VGX:n aikana odotettavissa on jo tiedossa olevien pelien osalta ainakin katsauksia The Witcher 3:een, The Divisioniin, kotimaiseen Quantum Breakiin, Titanfalliin, Broken Ageen, Dying Lightiin, Thiefiin kuin myös uuteen South Park: The Stick of Truthiin. South Park -televisiosarjan luoneet Matt Stone ja Trey Parker näyttäytyvät myös tapahtumassa.

Jopa Nintendolta on tällä kertaa odotettavissa myös uutisia. Yhtiön amerikkalaiskasvo Reggie Fils-Aime on luvannut saapua paikalle aikeinaan tarjota uudenlaisen silmäyksen tulevaan Wii U -peliin.

VGX on nähtävissä useammankin eri palvelun kautta. Suoraa videota tarjoavat luonnollisesti sekä tapahtuman oma kotisivusto että Gametrailers.com, mutta lisäksi esimerkiksi Xboxillaan, PlayStation 3:llaan, Twitch-palvelulla kuin myös Steaminkin kautta VGX:n pitäisi olla katsottavissa suorana.

Steamissa tapahtumaan valmistaudutaan parhaillaan myös alennuskampanjan voimin.

VGX:n palkinto-osuuden kategoriat ja ehdokkaat löytää tämän linkin takaa. Ehdokkaat on valinnut ennalta valittu toimittajaraati, johon lukeutuu muun muassa Joystiqin, IGN:n, Gamespotin, Polygonin, Kotakun ja Wired.comin kirjoittajia.

Pelaajalehti.com seuraa luonnollisesti tapahtuman kulkua ja pitää silmällä sen tarjoamia uutisia koko yön.

Lisää luettavaa