Itsenäistynyt Kojima kertoo uusista kuvioistaan – luvassa muutakin kuin pelejä

Konamin ikeestä irtautunut Hideo Kojima kertoo ensi kertaa uusista tuulistaan.

17.12.2015 09:08

Konamin ikeestä irtautunut Hideo Kojima on antanut ensimmäisen haastattelunsa lännessä sitten itsenäistymisuutisten.

Kojiman ohella pelisivusto IGN:n juttusille pääsivät niin ikään Metal Gear Solidista tutut taiteilija Yoji Shinkawa ja tuottaja Kenichiro Imaizumi, jotka liittyvät mestarin seuraan uudella Kojima Productionsilla. Miehet kieltäytyivät kommentoimasta mennyttä pestiään Konamilla, mutta haastattelu valottaa Kojiman tulevaisuudensuunnitelmia reippaasti.

Kojima Productionsin ensimmäinen, PlayStation 4 edellä kehiteltävä projekti tulee olemaan kokonainen peli, mutta valtavasta produktiosta ei ainakaan tällä ole kyse. Studiolaiset toivovat debyyttipelistään kuitenkin vahvaa kokemusta, jonka pohjalle on hyvä rakentaa tulevaisuutta. Vaikka pelin sisällöstä ei juurikaan hiiskuttu haastattelussa, paljasti Shinkawa sen sisältävän ainakin mech-taistelurobotteja.

– Olemme työskennelleet rakastetun sarjan ja tunnistettavien hahmojen parissa. Yksi minun suurista päämääristäni visuaalisella puolella on mennä vielä pidemmälle, luoda vieläkin rakastettavampia ja tunnistettavampia hahmoja, Shinkawa maailaili haastattelussa.

Vaikka peli on vielä alkutekijöissään, eikä esimerkiksi käytettävän pelimoottorin kaltaisia teknisiä päätöksiä olla vielä tehty, Kojimalla on jo varma visio studion suunnasta. Kojima Productionsin logo tulee edelleen toimimaan tuttuun tapaan laadun takeena, mutta itsenäistyminen tarjoaa studiolle ennennäkemättömiä vapauksia.

– Meillä on enemmän liikkumavaraa. Voimme tehdä rohkeampia asioita. Pystymme säilyttämään entisen laatutasomme ja silti etsimään uusia haasteita, Kojima tuumasi.

Kojima Productionsin portfolio ei tule myöskään välttämättä rajoittumaan pelkkiin peleihin. Tyydytettyään pelikansan Kojima aikoo kääntää katseensa myös elokuvien ja videoiden kaltaisen digitaalisen sisällön puoleen. Mies myöntää haastattelussa olevansa myös edelleen kiinnostunut yhteistyöstä elokuvaohjaaja Guillermo del Toron kanssa – mahdollisesti muunkin kuin pelien parissa.

– Pääsin uuteen alkuun, ja olen todella itsevarma. Tulen tekemään pelejä kuolemaani asti. Olisi hienoa, jos voisin luottaa fanien tukeen, Kojima vannoi.

Lähde: IGN, Eurogamer

Lisää luettavaa