Insomniac Games -hakkerit vuosivat verkkoon 1,3 miljoonaa varastettua tiedostoa – studion pelisuunnitelmat seuraavaksi vuosikymmeneksi paljastuivat

Marvel's Spider-Man 2 -kehittäjä Insomniacin tietoja vuodettiin verkkoon.

19.12.2023 17:25

Insomniac Gamesin tietomurrosta vastannut ryhmä on julkaissut valtavan määrän tiedostoja verkkoon.

Rhysida-nimellä tunnettu kiristysryhmä pääsi äskettäin käsiksi Insomniac Gamesin tietojärjestelmiin. Murron seurauksena ainakin Insomniac Gamesin työn alla olevaa Marvel’s Wolverine -peliä sekä studion työntekijöitä koskevien tietojen kerrottiin joutuneen vääriin käsiin.

Nyt tietomurto on saanut kokonaan uudet mittasuhteet. Rhysidan kerrotaan julkaisseen pimeässä verkossa yhteensä 1,3 miljoonaa Insomniac Gamesilta varstettua tiedostoa, joiden koko on yhteensä 1,67 teratavua. Ryhmän mukaan se on julkaissut verkkoon tiedostot, joita se ei ole onnistunut myymään eteenpäin. Ryhmä vaati alun perin tiedoista 50 Bitcoinin lunnaita, mutta nähtävästi Sony tai Insomniac eivät ole suostuneet hakkerien vaatimuksiin.

Vuodettujen tietojen kerrotaan sisältävän paljon suunnittelumateriaalia ja kuvia Marvel’s Wolverinesta. Vuodettujen tiedostojen joukossa on myös Marvelin ja Sonyn välinen julkaisusopimus, joka kattaa kaikkiaan kolme tulevaa X-Meniin pohjautuvaa peliä, joista ensimmäinen olisi Wolverine-peli. Lisäksi asiakirja kertoo Wolverinen ilmestyvän viimeistään 1. syyskuuta 2025, jonka jälkeen kahden seuraavan pelin olisi määrä ilmestyä vuosien 2029 ja 2033 loppuun mennessä. Sopimuksen mukaan Sonyn odotetaan käyttävän pelien kehitykseen vähintään 120 miljoonaa dollaria peliä kohti.

Verkkoon on vuodettu myös sisäisiä henkilöstöhallinnon asiakirjoja. Joukossa on esimerkiksi työsopimuksia ja irtisanomisilmoituksia. Tiedostojen seassa on lisäksi kuvakaappauksia Insomniacin sisäisiltä Slack-kanavilta sekä työntekijöiden tietokoneilta löytyneitä tiedostoja.

Lähde: Cyberdaily

Lisää luettavaa