Ikoninen rakennus jäi pois uudesta Spider-Man-pelistä – syynä 90-vuotiaan tönön tekijänoikeudet

Chrysler Buildingia ei nähdä Spider-Man: Miles Moralesissa, mutta edellisessä pelissä kylläkin.

24.3.2022 15:34

Näin marraskuussa julkaisunsa saanut Spider-Man: Miles Morales on menettänyt virtuaalisesta Manhattanistaan ikonisen yksityiskohdan. Pelaajat ovat viimeisen parin viikon aikana huomanneet nimittäin, että vuonna 1930 alkujaan avattu Chrysler Building loistaa katukuvassa tyystin poissaolollaan ja tilalla on huomattavasti tylsempi pilvenpiirtäjän kuvatus.

Muutos on siitä erityisen huomattava, sillä sekä PlayStation 4:n parin vuoden takainen Spider-Man-peli että siitä nyt marraskuussa myöskin julkaistu Spider-Man Remastered pitävät molemmat Chrysler Buildingin sisällään. Se on itse asiassa jopa osa pelien valokuvaussivutehtävää.

[Spider-Man Miles Morales] [Screenshot] Just noticed that the iconic Chrysler building has been removed in Spider-man Miles Morales. its actually ridiculous that a 90 year old building can no longer be replicated due to copyright infringment. from r/PS5

Pelilehti Game Informer on syventynyt asiaan tarkemmin ja saanut selville, että syypäänä asiaan ovat rakennukseen liittyvät tekijänoikeudet.

– Luodessamme omaa tulkintaamme kaupungista, halusimme sisällyttää mukaan niin monta maamerkkiä kuin pystyimme immersion lisäämiseksi. Joskus neuvottelut näistä sijainneista eivät onnistuneet, mitä tapahtui Chrysler Buildingin kanssa Spider-Man: Miles Moralesissa, Insomniac Gamesin yhteisövastaava James Stevenson kertoo.

Ero kahden eri pelin virtuaali-Manhattanin välillä perustuu siihen, kuinka Chrysler Buoldingin omistusoikeudet vaihtoivat vasta aiemmin viime vuonna omistajaa. Vielä vuonna 2018 rakennuksen omistivat niin Abu Dhabin hallitus kuin newyorkilainen kiinteistösijoitusyhtiö Tishman Speyer Properties. Vuonna 2019 uusiksi omistajiksi vaihtuivat sen sijaan itävaltalainen SIGNA Group sekä amerikkalainen kiinteistökehitysyhtiö RFR Holding, joiden kanssa Insomniac ja kumppanit eivät onnistuneet neuvotteluissa.

Yksityiskohtaisemmin Game Informerin selvityksen tapauksesta voi lukaista lähdelinkistä.

Lähde: Game Informer, Eurogamer

Lisää luettavaa