Id Softwaren uusinta peliä RAGEa on odotettu jo pitkään ja hartaasti ja toimitus pääsi viimein käsiksi peliin Bethesdan BFG -tapahtumassa Utahissa.

Pelin suurin kiinnostuksen aihe on luonnollisesti idin kehittämä uusi pelimoottori id Tech 5, jolla peli pyörii. Pelin ulkoasu onkin kieltämättä komea myös konsoleilla, mutta muutoin kyseessä tuntuu olevan perusräiskintä, jossa ei liikoja kikkailla, vaan keskitytään siihen olennaiseen. Suurin erikoisuus ovat erilaiset apuvälineet, kuten radio-ohjattava räjähdeauto, ja käteen palaava heittoterä sekä erilaiset ammukset. Useimmat apuvälineet rakennetaan itse ympäri maailmaa kerättävistä osista.

Maailma itsessään on Mad Max -henkinen autiomaa ja muistuttaa tunnelmaltaan erittäin paljon Borderlandsia aina ajoneuvoja myöten. Pelaaja matkaa pelimaailmassa ajoneuvoilla, joiden aseistusta ja varusteita voi parannella pelin edetessä. Ajokillaan voi myös osallistua erilaisiin kisoihin. Testissä ollut kisa oli varsin kovaa ja nopeatempoista vääntöä ja muistutti hyvällä tavalla erinäisiä karting-pelejä.

Yllättävin paljastus oli kuitenkin se, ettei pelissä ole mukana perinteistä räiskintämoninpeliä. Fps-räiskinnän sijaan moninpelissä taistellaan ja kilpaillaan ajonevoilla, joita kehitetään kokemuksen karttuessa.

RAGE julkaistaan PlayStation 3:lle, Xbox 360:lle ja pc:lle 16. päivä syyskuuta. Pelinsä ennakkoon nyt tilaavat saavat ilmaiseksi sen Anarchy Edition -erikoiversion sisällön, eli kaksipiippuisen haulikon, Fists of RAGE -nyrkkiraudat, Rat Rod Buggy -auton sekä Crimson Elite -haarniskan.

Rage2011_Authority4 Rage2011_Authority7 Rage2011BFG_02 Rage2011BFG_04 Rage2011BFG_07 Rage2011BFG_11

Lisää luettavaa