Sony on tarjonnut uuden silmäyksen PlayStation 5:llä tulevaisuudessa tapahtuvaan virtuaalitodellisuuspelaamiseen. Viimeisimpänä yhtiö on esitellyt sen uuden sukupolven virtuaalitodellisuuslaitteistoon kuuluvat ohjaimet, jotka jättävät PlayStation 4:ltä tutut Move-tötteröt lopullisesti historiaan.

Uusia ohjaimia käytetään pareina ja ne seuraavat suunnittelultaan jonkin verran pc:ltä tuttuja vastineita. Odotettavissa on muodoltaan nyt pallomaisemmilla kehikoilla varustetut laitteet, jotka molemmat ovat saaneet oman analogitattinsa ja DualSense-ohjaimesta tutut jäykistettävissä olevat liipaisimet. DualSensen kaltaista haptista värinää voidaan sitäkin odotella niin kuin myös mahdollisuutta seurata kosketuspohjaisesti pelaajan sormien paikkaa esimerkiksi luonnollisempien eleiden tekemistä varten.

Ohjainten seurantaakin on viilattu uudella niihin asetetuilla seurantarenkailla. Move-tyyppiset loistepallot ovat siis esimerkiksi jääneet suosiolla sivuun.

Tarkoituksena Sonyn olisi saada ohjainprototyyppejä kehittäjien kätösiin piakkoin. PlayStation 5:n varsinaista virtuaalitodellisuusvisiiriä se ei sen sijaan ei ole vielä halunnut paljastaa. Yhtiö ilmoittikin jo aiemmin helmikuussa, ettei PS5:n virtuaalitodellisuuslaitteistoa sovi odottaa saataville vielä tämän vuoden aikana.

Lähde: PlayStation Blog

Lisää luettavaa