Hupsista: Final Fantasy IX:n Steam-päivitys poisti väliaikaisesti koko pelin pelaajien koneilta

Päivityslipsahdus aiheutti kauhua Final Fantasy IX:n Steam-yhteisössä.

3.4.2020 15:32

Joskus asiat voivat mennä hämmentävällä tavalla pieleen pelejä päivittäessä, mistä saatiin tällä viikolla mielenkiintoinen esimerkki Square Enixin toimesta. Final Fantasy IX:ää pc:llä pelanneet huomasivat nimittäin torstaina, että peliin julkaistu tuore päivitys oli asioiden korjaamiseen sijaan onnistunut poistamaan sen tiedostot pelaajien koneilta.

Tilanne näyttää sittemmin päätyneen korjatuksi, mutta se ehti silti herättää hämmennystä pelaajien keskuudessa parinkin tunnin ajan. Steamin keskustelualueen perusteella pelistä ei palautettu hätävararatkaisuna aluksi myöskään sen viimeisintä versiota, vaan tyytyä täytyi vanhempaan beta-kuosiin.

Lipsahduksen myötä tapahtunutta pelin korjaustoimia on voinut ihmetellä esimerkiksi SteamDB-sivuston listaamassa päivityshistoriassa. Ongelmia aiheuttaneen päivityksen hupaisaa muutoslistaa voi vuorostaan kummastella tästä.

Square Enix ei ole kommentoinut toistaiseksi tapausta tai kertonut vielä, mitä uusimman päivityksen oli ylipäätänsä määrä edes korjata.

Lähde: Steam Community

Lisää luettavaa