Huima faniprojekti esittelee, miltä Tähtien sota näyttäisi virtuaalitodellisuudessa

Epävirallinen faniprojekti siirtää Tähtien sodan ikonisimmat kohtaukset virtuaalitodellisuuteen.

22.7.2015 08:55

Omistautuneiden fanien epävirallinen Tähtien sota -virtuaalitodellisuusprojekti on saanut vaikuttavan trailerin.

Tähtien sotaa heikomminkin tuntevat voivat tunnistaa videolta useampia ikoneiksi muodostuneita ympäristöjä ja kohtauksia. Virtuaalitodellisuuskakkulat päässä päästään sujahtelemaan muun muassa AT-AT -sotakoneiden jalkojen välistä sekä Endorin metsiköiden jylhän puuston lomassa, ja jopa Darth Vader itse esiintyy trailerilla ohimennen.

Ohjaaja Rob McLellanin ja erikoistehostetaiteilija Craig Stiffin kahden miehen produktiota tullaan tuskin koskaan saamaan virallisesti myyntiin, sillä sitä kehitetään sarjan oikeudet omistavasta Disneystä täysin riippumatta. Kaksikkoa VT-teknologian kanssa avittavan HammerheadVR-yhtiön mukaan kokemus on vielä täysin passiivinen ja trailerin materiaali esirenderöityä, mutta tilanne voi muuttua ajan myötä.

– Saatamme kehittää projektistamme interaktiivisen version, jos sille on kysyntää. Kaikki kuitenkin riippuu siitä, saavutammeko virtuaalitodellisuuteen soveltuvan ruudunpäivitystahdin, Richard Tongeman HammerheadVR:ltä kertoo. 

Vain kahdessa viikossa kasatusta trailerista toivotaan täyttä demoversiota Oculus Rift -lasien ensivuotisen valtavirtajulkaisun paikkeille. Traileria voi ihailla täydessä komeudessaan alta.

Lähde: Kotaku, UploadVR

Lisää luettavaa