Huhu: Techland kampittaa Dying Light -modaajia

Juuri julkaistun Dying Lightin muokkaamisesta tehtiin viimeisimmän päivityksen myötä hyvin hankalaa. Jo ulos ehtineet modit ovat huhujen mukaan myös vaarassa.

1.2.2015 10:09

Puolalainen Techland ei vaikuta sietävän juuri julkaistun Dying Light -zombipelinsä muokkausta.

Pelin uusin päivitys sisältää toiminnon, joka kehittäjän mukaan ”estää huijaamisen pelin tiedostoja muokkaamalla”. Käytännössä tämä kuitenkin estää pelin muokkaamisen tavalla tai toisella, sillä se ei päivityksen myötä enää osaa etsiä käyttäjien mahdollisesti luomaa lisäsisältöä tai modeja.

Edellä mainittu päivitys ei ole suinkaan ainoa tapa, joilla Dying Lightin muokkaamista yritetään huhujen mukaan tällä hetkellä vaikeuttaa. Pelin elokuvamaisen rakeisuuden poistava moditiedosto jäi vastikään Entertainment Software Association –kauppayhdistyksen haaviin, ja se poistettiin erinäistä latauspalveluista tekijänoikeusrikkomuksen varjolla. Vastaavaa toimintaa ei kuitenkaan ole vielä nähty suuremmassa mittakaavassa.

Pelin julkaisija Warner Bros. on tiedoston pois vetäneen ESA:n jäsen, ja kauppayhdistyksen pelien muokkaamisen vastainen kanta on selkeästi ilmaistu sen omilla verkkosivuilla. Osa pelaajista kohdistaakin syyttävän sormensa Techlandin sijaan Warner Brosin suuntaan kehittäjän Dead Island –aikakauden modipositiivisuuden valossa.

Techland tai Warner Bros. eivät ole toistaiseksi kommentoineet asiaa.

Lähde: Steam, Reddit, ESA

Lisää luettavaa