Sony on työstämässä uutta aiempaa tehokkaampaa versiota PlayStation 4:stä, mikäli peliblogi Kotakun kuulemia huhuja on uskominen.

Niin Kotakun Patrick Klepek, Stephen Totilo kuin Jason Schreier kertovat kuulleensa varsin luotettavaksi vuosien varrella osoittautuneilta kehittäjälähteiltään, että Sonylla olisi mahdollisesti työn olla ”PlayStation 4.5”, joka nykyisiin PlayStation 4 -malleihin nähden hyödyntäisi ainakin tehokkaampaa grafiikkaprosessoria. Uudistuksen on tarkoitus tehostaa erityisesti PlayStation VR -virtuaalitodellisuuspelien pyörimistä laitteella sekä auttaa PlayStation 4:ää tukemaan myös 4K-resoluutiolla pyöriviä pelejä.

Myös Kotaku UK -sivuston päätoimittaja Keza MacDonald on kertonut kuulleensa Game Developers Conference -tapahtumaan osallistuneiden kehittäjien puhuneen ohimennen laitteesta edellä mainituista ominaisuuksista mainiten.

Varmuutta ei toistaiseksi ole siitä, onko PlayStation 4.5 miten virallinen nimi mahdolliselle laitteelle ja millä tavoin Sony on laitetta mahdollisesti tuomassa vielä markkinoille, jos se tosiaan on sellaista suunnittelemassa. Kahden eritehoisen PlayStation 4 -mallin olemassaolo voisi pahimmassa tapauksessa pirstaloida konsolin käyttäjäkuntaa ikävästi, sillä tehokkaamman mallin myötä kaikki tulevat PS4-pelit eivät ole välttämättä enää tukemassa vanhempia konsolimalleja.

Yksi Kotakun lähteistä on toki ilmaissut, että hänen kokemuksensa PlayStation 4.5:stä ovat toistaiseksi saaneet laitteen tuntumaan varsin ”kokeelliselta” projektilta, joka tuskin näkisi julkaisua ainakaan vielä tämän vuoden puolella.

Sony ei ole suostunut kommentoimaan huhuja.

Aiemmin tänä vuonna myös Microsoft on nostanut esiin puheita siitä, kuinka se on tutkinut ”kehittyvän laitteiston” mahdollisuuksia Xboxin kanssa. Täysin selvää ei kuitenkaan ole, mitä Microsoft on tällä idealla tarkalleen tarkoittanut.

Lähde: Kotaku

Lisää luettavaa