Huhu: Seuraava Xbox julki kesän kynnyksellä

Seuraavan Xboxin julkistuspäivä voi osua lähelle kesän E3-messuja. Hintaa laitteelle saattaa kertyä 500 dollaria.

8.4.2013 16:51

Seuraava Xbox ja parrasvalot kohtaavat toisensa toukokuun 21. päivä, mikäli viimeisimpiä huhuja on uskominen. Sekä tunnettu Microsoft-tarkkailija Paul Thurrot että teknologiasivusto The Verge ovat molemmat raportoineet, että julkistus tapahtuisi juuri kyseisenä ajankohtana.

The Vergen tietojen mukaan luvassa olisi tuolloin mittakaavaltaan hieman pienempi tilaisuus, jossa uudesta laitteesta kerroittaisiin lähinnä muutamia ensimmäisiä yksityiskohtia. Toukokuu on ilmeisesti myös hieman odotettua myöhempi päivä julkistukselle, sillä vielä tovi sitten tapahtumaa oli huhujen mukaan suunniteltu jo huhtikuun lopulle.

Thurrotin mukaan uusi laite tulisi maksamaan noin 500 dollaria, joskin ilmeisesti myös jonkinlainen 300 dollarin tilauspaketti on lisäksi suunnitteilla. Mitä tulee huhuttuun nettiyhteyspakkoon, myöntää mies nähneensä moisesta maininnan Microsoftin dokumenteissa, mutta kertoo silti olevansa vielä epävarma, mitä tällä varsinaisesti tarkoitetaan.

Nettiyhteyshuhujen ohella uuden Xboxin on uskottu erityisesti keskittyvän pelaamisen ohella monenlaiseen viihdepalvelutoimintaan. Tästä on ilmaantunut eräänlaisia viitteitä muun muassa tänään Microsoftin ilmoitettua myyneensä IPTV-alusta Mediaroomin Ericssonille. Ohjelmistojätti on perustellut kauppaa sillä, että se pystyy nyt keskittymään sataprosenttisesti Xbox-brändiä koskevaan televisiostrategiaansa.

Lähde: The Verge, Eurogamer, Microsoft, The GFQ Network

Lisää luettavaa