Huhu: Nintendon uuden konsolin tuotanto viivästyy – syynä VR-ominaisuuksien lisääminen

Nintendo haluaa uuteen NX-konsoliinsa VR-valmiuden. Toimenpiteet viivästyttänevät konsolin julkaisua.

6.6.2016 14:42

Koodinimellä NX kulkeva Nintendon konsoli ei siirry massatuotantoon suunnitellun aikataulun mukaisesti, kertoo verkkosivusto Digitimes.

Digitimesin saaman lähteen mukaan syy liittyy konsolin VR-ominaisuuksiin – tai pikemminkin niiden puutteeseen. VR-valmiuksien lisäyksen myötä NX-konsoli palaa vielä muutamaksi kuukaudeksi suunnittelupöydälle. Muutamia avainkomponentteja olisi tarkoitus ryhtyä valmistamaan vasta kuluvan vuoden lopussa, jolloin liukuhihnat saataisiin rullaamaan toden teolla vuoden 2017 alkupuolella. 

Nintendo on aiemmin kertonut julkaisevansa NX-konsolinsa maailmanlaajuisesti ensi vuoden maaliskuussa. Uuden tiedon valossa on hyvinkin todennäköistä, että julkaisu viivästyy ainakin muutamalla kuukaudella. Sinnikkäiden huhujen mukaan myös Sony ja Microsoft olisivat aikeissa julkaista konsoleistaan astetta tehokkaammat, VR-ominaisuuksin varustetut versiot.

Samaisen lähteen mukaan NX olisi perinteisen kotikonsolin ja kannettavan pelilaitteen yhdistelmä. Mukana olisi 5-7 tuuman näyttö, mutta myös erillinen ohjain.

Lisää tietoa aiheen tiimoilta kuultaneen myöhemmin tänä vuonna.

Lähde: Digitimes, VG24/7

Lisää luettavaa