Hitmanista tämän kesän toinen traaginen pelielokuvafloppi

Tuore Hitman: Agent 47 -elokuva ei juuri petraa edellisestä.

21.8.2015 11:13

Juuri elokuvateattereihin ehtinyt Hitman: Agent 47 ei ole pärjännyt kriitikoiden kynsissä.

Tuoreen elokuvan edeltäjä, vuonna 2007 julkaistu Hitman, sai aikanaan murska-arvostelut niin yleisöltä kuin kriitikoiltakin. Elokuvauniversumin kaanonin uudelleen käynnistävän Hitman: Agent 47:n toivottiin puhdistavan sarjan maineen myös valkokangaskansan silmissä sen tekovaiheessa kokemista vastoinkäymisistä huolimatta.

Arvostelujen keskiarvoa mittaavat, elokuvien vastaanotosta suurpiirteisen kuvan antavat palvelut kertovat kuitenkin toisenlaista tarinaa. Agent 47 on ensimmäisellä viikollaan kerännyt mediassa lähes pelkästään negatiivista huomiota, ja se on pärjännyt arvosteluissa yllättäen vielä huonommin kuin edeltäjänsä.

Rotten Tomatoes -palvelussa elokuva on sujahtanut kuudella prosentillaan sadasta suoraan historian huonoimpien pelileffojen parhaimmistoon: sitä surkeammiksi on julistettu vain lähes koomisen huonot Alone in the Dark ja Mortal Kombat: Annihilation sekä käsittämättömän hirveä Silent Hill: Revelations. Metacriticin kasaan kokoamien 21 arvostelun perusteella tilanne ei ole aivan yhtä huono, mutta huimilla 29 pisteellä sadasta ei edelleenkään juuri kehuskella – jopa vuoden 2007 Hitman sai samassa palvelussa 35 pistettä.

Kuten kesän ensimmäisen pelielokuvafloppi Pixelsin kohdalla, on kuitenkin jälleen hyvä pitää mielessä, etteivät kriitikoiden mielipiteet välttämättä pelaa yksiin valtavirtayleisön mieltymyksien kanssa. Elokuvan Rotten Tomatoesissa arvostelleista 30 tuhannesta käyttäjästä kokonaiset 63 prosenttia on kertonut pitäneensä näkemästään.

Lähde: Metacritic, Rotten Tomatoes, VG247

Lisää luettavaa