Grand Theft Auto VI:n potentiaalisesta julkaisuikkunasta on saatettu saada vihiä – huonoja uutisia: odotus on pitkä

Take-Twon markkinointibudjettisuunnitelmissa saattaa olla GTAVI:n mentävä piikki.

27.5.2020 08:59

Odotetun Grand Theft Auto VI:n mahdollinen julkaisuikkuna on saattanut paljastua Take-Twon antamassa markkinointibudjetissa, jossa näkyy selkeä piikki tilivuodelle 2024, eli huhtikuun 2023 ja maaliskuun 2024 väliselle ajalle.

Vaikka peliä ei olekaan vielä virallisesti julkistettu, pelisarjan seuraavan osan on väitetty olevan jo kehityksessä. Tuoreimpien spekulaatioiden mukaan projekti saattaisi nähdä päivänvalon tilivuoden 2024 aikana, jolloin Take-Two on ennustanut käyttävänsä 89 miljoonaa dollaria markkinointiin. Tämä on yli tuplasti enemmän kuin yhtiön muina vuosina käyttämä markkinointibudjetti.

Tämän epäillään viittaavan siihen, että julkaisija odottaa julkaisevan tuolloin seuraavan ison projektinsa, Grand Theft Auto VI:n, ja panostavan sen markkinointiin.

Näin epäilee ainakin Stephens-sijoitusfirman analyytikko Jeff Cohen, joka on tutustunut Take-Twon lähettämään viisivuotissuunnitelmaan. Hän huomauttaa, että vaikka julkaistuun dataan ei kannata luottaa varauksetta, vastaavanlaista metriikkaa hyödynnettiin aiemmin Red Dead Redemption 2:n julkaisun ennustamisessa. 

Huomioitavaa on myös se, että vielä Take-Twon edellisenä vuonna lähettämässä ennusteessa samainen piikki kohdistui tilivuodelle 2023, mutta tänä vuonna se on siirretty tilivuodelle 2024. Koska kyseessä on vain ennuste, tilanne voi vielä muuttua.

Rockstarin edellinen Grand Theft Auto -sarjan peli julkaistiin jo vuonna 2013, mutta iästään huolimatta peli keikkuu yhä myydyimpien pelien listoilla. Pelkästään viime vuonna GTAV:tä myytiin noin 20 miljoonaa kappaletta.

Lähde: VentureBeat

Lisää luettavaa